Salariile angajaţilor din administraţia judeţeană, majorate

18 februarie 2018 | 2 Comentarii | Publicat in: Politica si administratie

Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara a aprobat majorarea salariilor angajaţilor din administraţie, în şedinţa din 16 februarie. Majorarea a avut ca scop menţinerea nivelului actual al salariilor prin trecerea contribuţiilor sociale de la angajat la angajator. Preşedintele CJ Hunedoara Mircea Bobora a explicat că această măsură a fost luată în conformitate cu legile în vigoare şi că va motiva personalul să performeze la locul de muncă.
„Acum se analizează câteodată tendenţios modul în care au fost aprobate salariile, spunându-se pe ici pe colo că aceste salarii au fost date cu largheţe de unul sau de altul dintre responsabilii CJ Hunedoara. Nimic adevărat. Salariile sunt acordate conform legii. Ceea ce este acum un subiect de discuţie, nu a fost pe invers în urmă cu doi ani, când nivelul salariilor în administraţia publică era foarte scăzut. Creşterea salariilor în administraţia publică are şi o altă componentă benefică pentru ceea ce înseamnă inclusiv investitori. Şi ei vor conştientiza că în România nu se poate trăi în 2018 cu 200 de euro pe lună. Ceea ce putem discuta e legat de performanţă şi eficienţă. În momentul în care plăteşti nişte oameni şi îi compatibilizezi cu ceea ce înseamnă performanţă şi îi educi în acest sens, şi oamenii vor putea să acorde performanţei atenţia cuvenită”, a declarat Mircea Bobora. Acesta a mai spus că valoarea salariilor acordate angajaţilor din administraţia judeţeană reprezintă şapte la sută din bugetul total al CJ Hunedoara.
Nivelul salariilor brute ale angajaţilor din administraţia judeţeană, potrivit grilei aprobate de consilierii judeţeni, pleacă de la 2.109 de lei în cazul muncitorilor necalificaţi şi ajunge la 12.464 de lei în cazul funcţiilor de conducere. În ceea ce priveşte indemnizaţiile celor din Executivul CJ Hunedoara, acestea sunt în valoare de 15.000 de lei în cazul vicepreşedinţilor şi de 17.000 de lei în cazul preşedintelui. (N. Bumbac)

Loading...

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Iuliana spune:

    Consiliul mareste salariile angajatilor…primaria le scade…fiecare dupa bunul plac. E normal asa ceva?

  2. Neutru spune:

    1~ Este ! Asta pentru ca legea permite majorarea/ reducerea salariilor functie de posibilitatile bugetului. Doar acest criteriu !!! Ce se vorbeste despre o competenta sporita a angajatilor (care raman aceiasi !), asta e “instrument muzical” adica … TROMBON !
    2~ autorul articolului este angajat/ salariat tot pe criterii “de competenta” ? Asta, pentru ca deformeaza realitatea (in sensul ca contributiile trec din sarcina angajatorului in sarcina angajatului si NU INVERS ! ).

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Asistăm azi la o golăneală fiscală generalizată

Comunicat de presă al deputatului PNL Lucian Heiuş

Anul investiţiilor la Sălaşu de Sus

Proiectele de investiţii accesate de administraţia publică din Sălaşu de Sus, pe axe guvernamentale ori europene, cumulează milioane de euro....

Păşunea comunală, sursă de venit pentru administraţia din Mărtineşti

Închirierea păşunilor din domeniul public constituie una dintre portiţele prin care primarii hunedoreni suplimentează bugetele locale, generând venituri la visteria...

Închide