www.mesagerulhunedorean.ro

Sala mare de spectacole a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” a fost închisă

03 casa-sala-mare-640x330Natalia Bumbac

Conducerea Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din Deva a decis închiderea sălii mari de spectacole, de comun acord cu Primăria municipiului Deva. Măsura a fost luată după ce s-a verificat existenţa şi funcţionalitatea instalaţiilor de avertizare şi intervenţie în caz de incendiu. Ocazie cu care s-a constatat că respectivele instalaţii nu îndeplinesc condiţiile cerute de legislaţia privind apărarea împotriva incendiilor, deoarece au o vechime de aproximativ 40 de ani.

Spectacolele vor fi relocate
„În perioada 1975 (anul dării în funcţiune) – 2015, la Centrul Cultural «Drăgan Muntean» din Deva nu s-au efectuat intervenţii tehnice de anvergură din nici un punct de vedere, funcţionalitatea clădirii neridicându-se la standardele actuale. (…) Măsura este motivată inclusiv de faptul că pentru Centrul Cultural «Drăgan Muntean» Deva este prevăzută începerea unor lucrări ample de refuncţionalizare şi reabilitare termică, lucrări care includ şi montarea tuturor sistemelor moderne de apărare împotriva incendiilor. (…) Menţionăm că restul spaţiilor, inclusiv sala mică, rămân la dispoziţia publicului şi a celor care desfăşoară activităţi cultural-recreative, iar publicul va fi anunţat despre relocarea unor spectacole”, se arată într-un comunicat transmis de Alexandru Gruian, managerul Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din Deva.

Amenzi uriaşe şi săli de evenimente închise
Reamintim că o măsură similară, având la bază aceleaşi motive, a fost adoptată de primarul municipiului Hunedoara, care a dispus anularea tuturor spectacolelor de la Casa de Cultură Hunedoara. Toate aceste măsuri au fost luate pe fondul tragediei petrecute în clubul Colectiv din Bucureşti şi a dispoziţiei Guvernului de a fi verificate toate unităţile de alimentaţie publică, sălile de spectacole etc., din punctul de vedere al cerinţelor privind protecţia împotriva incendiilor. Zilnic, inspectorii ISU Hunedoara acordă amenzi şi sancţiuni operatorilor economici unde desfăşoară controale, dispunând, în unele cazuri oprirea activităţii. În perioada 5-17 noiembrie, au fost verificate 43 de unităţi, unde au fost aplicate 50 de avertismente şi 36 de amenzi, în cuantum de 332.000 de lei, iar patru săli de evenimente au fost închise.

One thought on “Sala mare de spectacole a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” a fost închisă

  • 19 noiembrie 2015 la 7:13
    Permalink

    Superb. Acum ce trebuie să facem ? Să râdem ? Să plângem ? Deci timp de 40 de ani sala a funcţionat fără a fi asigurată contra incendiilor? Fantastic, a fost nevoie de un dezastru ca să se constate această realitate? Este ceva de neimaginat.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.