S.C. Apa Prod S.A. – Comunicat de presă

18 septembrie 2019 | 6 Comentarii | Publicat in: Comunitate, Flash

Având în vedere faptul că subiectul ajustării tarifelor la apă şi canalizare este exploatat excesiv în scopuri electorale, rostogolindu-se în spaţiul public afirmaţii nefondate şi date inexacte, facem următoarele precizări:

La data de 23 august 2019, preţul apei potabile a crescut de la 3,81 la 4,11 lei/mc. La canalizare, tariful a crescut de la 2,5 la 3,65 lei/mc, aceasta fiind singura ajustare de tarife în ultimii 4 ani. Raportându-ne la perioada de timp similară (2011-2015), când majorarea preţului la apă potabilă s-a făcut de la 2,67 la 3,81 lei/mc (mai mult cu 1,14 lei), iar la canalizare de la 1,11 la 2,5 lei/mc (mai mult cu 1,39 de lei) rezultă că ajustările operate în 2019 sunt mult mai mici decât cele din 1 decembrie 2015. Cu alte cuvinte, actuala creştere este de 1,45 lei/mc (apă + canalizare), faţă de 2,53 lei/mc (apă+canalizare) în 2015.

Conform celui mai recent studiu de specialitate, consumul mediu lunar de apă potabilă/persoană, în Deva, este de 2,7 mc/persoană (în restul ariei de operare este 2 mc/persoană) iar, la canalizare, de 2,16 mc/persoană. În condiţiile în care preţul apei potabile a crescut cu 0,30 de lei/mc, iar la canalizare cu 1,15 lei/mc, o persoană va plăti în plus cu 3 lei şi 42 de bani. Aşadar, orice speculaţii privind costurile unui consum mai mare sau mai mic sunt irelevante.

Deşi majorările de tarife sunt mai mici faţă de perioada 2011-2015, aria de operare este mult mai mare. În prezent, lungimea reţelelor de distribuţie a apei este de 1.370 km, faţă de 848 km în 2015, lungimea reţelelor de canalizare este de 690 km în 2019, faţă de 500 km în 2015. Numărul localităţilor în care furnizăm servicii de apă şi de canalizare a crescut semnificativ, de la 105 în 2015, la 136 în 2019.

Necesitatea majorării preţului la apă potabilă şi canalizare este motivată de faptul că în perioada 2015-2019 a crescut nivelul anumitor costuri nu numai datorită creşterii ariei de operare, ci şi ca urmare a punerii în funcţiune a noilor staţii de epurare şi de tratare a apei, creşterea preţurilor la materiale, energie electrică, servicii etc.
Ştim că, în fiecare zi, sunteţi asaltaţi, în spaţiul public, cu interpretări personale referitoare la majorările recent aplicate, care au ca scop slăbirea încrederii dumneavoastră în SC Apa Prod S.A. Vă asigurăm că, interesul nostru este să furnizăm o apă de calitate, servicii de distribuţie a apei şi de canalizare la standarde occidentale, iar reţelele să fie sigure din punct de vedere tehnic.
Le solicităm actorilor politici să trateze cu responsabilitate acest serviciu public de importanţă vitală, evitând atragerea companiei în dispute care au drept scop câştigarea de capital electoral.
SC Apa Prod SA nu va mai reacţiona la nici o speculaţie politică apărută în spaţiul public, referitoare la activitatea societăţii noastre. În schimb, vom răspunde întotdeauna, punctual, tuturor celor care vor dori informaţii corecte, asigurându-i pe hunedoreni de toată deschiderea noastră pentru o comunicare transparentă.

Departament Marketing Promovare

Loading...

Comentarii (6)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Viviana spune:

  Da Stoian ala ce e director vine la lucru? Se aude ca incaseaza ditamai salarul si nici macar nu vine

 2. Cetatean spune:

  Da au crescut costurile că doar trebuie crescute iar salariile.
  Sa va fie rusine

 3. Bolesc spune:

  Trioul minunat Arion – Stoian si seful de achizitii loveste din nou. Fac cheltuieli sa isi umple buzunarele

 4. Stoian Dan spune:

  Mai terminati sarakilor cu comentariile. Fac ce vreau ca mi se permite, merg in cate delegatii vreau ca mi se permite, fac ce cheltuieli vreau si cu ce firme vreau eu ca mi se permite. In felul asta fetita mea se plimba cu BMW nou…sarakilor! Hai pa!

 5. Tanin Antonescu spune:

  Și mai teminați și cu feic niuzurile sarakilor

  Cum că se dă mai mult de o șalopetă la 5 ani.

  Cum că o să vă dau bonuri mai mari de 9,57 lei.

  Că o să se dea ceai la iarnă iar vara viitoare apă minerală.

  Că e natural ca tiriplicul de la butoane să vă dea vreodată altceva decât salariu minim.

  Că o să vedeți vaucere de vacanță.

 6. Simo spune:

  Pana la urma, Arion asta e la psd ? Ca acolo trebe adunata cotizatie, nu gluma !!!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Anunt Finante 3

Anunt Finante 1

Restanţierii la taxe şi impozite, scutiţi de plata penalităţilor

Aproximativ 3.000 de persoane şi peste 300 de societăţi comerciale ar putea fi scutite de plata penalităţilor către bugetul local...

Închide