Sport

S-au tras la sorți grupele pentru Euro 2023. Tricolorii mici debutează împotriva Spaniei pe stadionul Ghencea

Naționala de fotbal a României va evolua alături de Spania, Ucraina și Croația, în grupa B a campionatului Euro­pean Under 21, scrie evz.ro. Com­petiția se va desfășura anul viitor, în perioada 21 iunie – 8 iulie, în România și în Georgia. Grupele turneului final au fost stabilite prin tragere la sorți în cadrul unui eveniment care s-a desfășurat la Ateneul Popular din București.

Primul meci
Selecţionata României va evolua în Grupa B, alături de Spania, Ucraina şi Croaţia, la turneul final dinl Cam­pio­natul European de fotbal Under-21 din 2023. Competiția va fi găzduită de România şi Georgia, în perioada 21 iunie – 8 iulie, anul 2023. Tragerea la sorți s-a desfășurat în cadrul unui eve­ni­ment care a fost organizat la Ate­neul Popular din București.
Primul meci al „tricolorilor mici” se va disputa împotriva Spaniei, pe stadionul Steaua, din București. Conform pro­gra­mului competiției, meciurile din ţara noastră vor avea loc pe stadioanele Steaua şi Rapid – Giuleşti din Bucureşti, Grupa B, respectiv pe Cluj Arena şi „Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj-Napoca, Grupa D. De asemenea, România va găzdui și două sferturi de finală, una pe stadionul Rapid – Giulești, iar cea de-a doua pe Cluj Arena și o semifinal, pe stadionul Steaua. În total, în România se vor juca un număr de 15 meciuri de fotbal în cadrul Campionatului Euro­pean Euro 2023 Under-21.
Meciurile din celelalte două grupe se vor desfășura, în conformitate cu pro­gramul, în Georgia. Astfel, jocurile din grupa A au fost programate la Tbilisi, iar cele din grupa C la Batumi şi Kutaisi. în Georgia vor avea loc două sferturi de finală, care vor fi găzduite de arenele din Tbilisi şi Kutaisi, o semifinală şi finala care se vor desfășura la Batumi.
De menționat că la acest turneu final România şi Georgia s-au calificat auto­mat, dat fiind că sunt gazde. România va găzdui meciul de deschi­dere, iar Georgia va găzdui finala. România este prima ţară care va fi gaz­dă pentru a doua oară a turneului final, după ediţia din 1998.

Miza turneului, calificarea la Olimpiada din 2023
Primele trei echipe clasate la turneul final de anul viitor se vor califica la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024. Europa va avea doar trei locuri pentru turneul olimpic deoarece Franţa, ţara gazdă, e calificată deja, din oficiu. În ca­zul în care Franţa se va afla pe podium, la Jocurile Olimpice se va califica ur­mătoarea clasată, cea de pe locul pa­tru, de la EURO U21. Luna trecută, România a jucat meciuri amicale cu două echipe calificate la turneul final, iar echipa antrenată de Emil Săndoi a fost învinsă de Spania cu 4-1 la Cluj-Napoca și a remizat cu Olanda (0-0).
Germania este deţinătoarea titlului la această categorie de vârstă.

Componenţa grupelor pentru EURO U21
Grupa A (Tbilisi): Georgia, Portugalia, Belgia, Olanda;
Grupa B (Bucureşti): România, Spania, Ucraina, Croaţia;
Grupa C (Batumi, Kutaisi): Cehia, Anglia, Germania, Israel;
Grupa D (Cluj-Napoca): Norvegia, Elveţia, Franţa, Italia.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura