Actualitate

I-a scos din ochi 23 de lentile de contact

O doctoriță din SUA a scos 23 de lentile de contact din ochii unei paciente. „În cei 20 de ani de medic, nu am mai văzut așa ceva”, a declarat medicul, con­form Insider.

Mai mule scenarii
Katerina Kurteeva, medic oftal­mo­log în Newport Beach, Cali­for­nia, a declarat că spre sfârșitul unei zi de luni obișnuită s-a pre­zentat o pacientă în vârstă de 70 de ani, care purta lentile de con­tact zilnice, spunând că are ceva în ochi pe care nu îl poate scoate.
„Chiar dacă le cerem seniorilor să vină o dată pe an la controale, această femeie a sărit peste pro­gramări și nu a mai fost la me­dic de doi ani. Deși vederea ei era în­cețoșată , durerea a fost cea care o deranja cel mai mult”, a men­țio­nat medicul. Doctorița s-a gândit inițal la mai multe șcenarii: o bu­cată de lentilă de contact spartă, o zgârietură pe cornee , o infecție, resturi de machiaj, dar avea să aibă o surpriză. După mai multe inves­ti­gații în urma cărora nici una din aceste teorii nu s-a adeverit, oftal­mo­logul a observat marginile mai multor lentile de contact, lipite una de alta.
„Când am rugat-o să se uite în jos, am putut vedea marginile câtor­va lentil de contace lipite una de alta. Străgându-le, rând pe rând am i-am cerut asistentului meu să înregistreze operația”, a menționat medicul.
Doctorița a extras 23 de lentile de contact în total, iar imaginile înregistrate au devenit virale.