Actualitate

3 pași pentru a folosi un epilator în mod corect

Epilarea este o metodă foarte ușoară de îndepărtare a părului și devine o alternativă din ce în ce mai populară la rasul tradițional cu lama și la epilarea cu ceară. Dar iată care este adevărul – epilatoarele pot să doară cu adevărat și poate fi nevoie să te obișnuiești puțin cu ele.

 

Dacă nu ai mai folosit niciodată unul, va trebui să te asiguri că înveți procesul și să-ți acorzi ceva timp pentru a te adapta la noua ta rutină de epilare. Așadar, iată ghidul nostru pas cu pas pentru a te ajuta să începi să te epilezi, așa cum trebuie. Pentru că a nu planifica înseamnă a planifica să eșuezi, așa cum se spune.

Ia-ți un epilator potrivit

Ia-ți epilatorul potrivit înainte de a începe – crede-mă, acesta este un pas crucial. Alege un produs de foarte bună calitate, cu reputația solidă a mărcii și cu multe recenzii pozitive care vor atesta performanța sa de epilare.

 

Asigură-te întotdeauna că bateria epilatorului tău este complet încărcată. Ultimul lucru care vrei să se întâmple este ca bateria să se termine în timpul epilării – ar fi nasol. Și acesta este încă un motiv în plus pentru a investi într-un epilator de încredere, unul cu o baterie de lungă durată.

Pregătește-ți pielea pentru epilare

Rade-ți- picioarele (sau orice parte a corpului pe care vrei să o epilezi), apoi lasă firele de păr să crească la loc în următoarele 2 – 5 zile – acest lucru permite ca toate firele de păr să crească la loc aproximativ la aceeași lungime, astfel încât firele de păr să fie mai ușor de prins, iar epilarea să fie uniformă pe toată pielea.

 

Dacă firele de păr sunt foarte lungi, s-ar putea să se prindă și să se încurce în capul epilatorului care se rotește. Acest lucru va avea ca rezultat durere, îndepărtarea neuniformă a părului și o epilare ineficientă în general.

 

Exfolierea pielii chiar înainte de a folosi un epilator poate ajuta la reducerea riscului de a avea fire de păr încarnate, prin îndepărtarea celulelor moarte ale pielii, eliberarea firelor de păr de pe piele și îmbunătățirea eficienței epilării.

 

Nu îți hidrata NICIODATĂ pielea înainte de epilare, ci doar după. Acest lucru poate face ca firele de păr să se lipească de piele și este posibil ca firele de păr să nu fie ridicate sau să alunece prin penseta metalică.

 

Epilează-te în baie sau la duș (cu condiția ca acel model de epilator să fie rezistent la apă) pentru a înmuia pielea, a deschide porii și a face experiența mai confortabilă. Rezervă-ți timp – 30 – 60 de minute – pentru că epilarea este mai lentă decât rasul, dar este ca orice altceva în viață, vei deveni mai rapid cu cât o faci de mai multe ori.

 

Noaptea este cel mai bun moment pentru epilare, deoarece astfel pielea are timp să se calmeze și roșeața să dispară până dimineața.

 

La prima oră a dimineții, când te așteaptă o zi activă și plină, este probabil cel mai prost moment pentru a te epila – aerul rece al nopții și odihna de peste zi sunt ideale pentru pielea ta după o epilare temeinică.

Începe epilarea

Așteaptă-te ca acest lucru să fie oarecum dureros, la început, dar îți voi arăta câteva sfaturi despre cum să faci epilarea mai puțin dureroasă.

 

Este posibil să vrei să iei un analgezic ușor, cum ar fi Paracetamol sau Ibuprofen (respectă întotdeauna instrucțiunile de dozare și nu depăși niciodată doza indicată).

 

S-ar putea să fii norocoasă și să nu simți prea multă durere, dar smulgerea firelor de păr de la rădăcină, ca și epilarea cu ceară, este ușor traumatizantă și va fi nevoie să te obișnuiești. Cu toate acestea, cu o utilizare regulată, senzația poate deveni nu doar ușor de tolerat, ci chiar plăcută.

 

Pornește-l cu setarea lentă, dacă ești o începătoare. Începe prin a folosi epilatorul pe o parte mai puțin sensibilă a corpului, cum ar fi partea din față a piciorului, chiar sub genunchi – pe partea osoasă. Apasă ușor capul epilatorului pe piele, aplicând o presiune ușoară.

 

Asigură-te că epilatorul se află la aproximativ 90 grade față de suprafața pielii și începe să îl miști în direcția opusă creșterii părului. Folosește o mișcare lentă împotriva firului de păr. Este posibil să fie nevoie să treci peste aceeași parte a corpului de mai multe ori, pentru a îndepărta toate firele de păr.

 

Freacă mâna împotriva firului de păr, pentru a ridica firele de păr de pe piele, astfel încât epilatorul să aibă o șansă mai bună de a le prinde în pensete. Dacă te simți în stare, mărește viteza epilatorului și treci capul peste piele ceva mai repede.