ComunitateFlashPolitica si administratie

S-au sucit! Primarii vor acum tarif la gunoaie, nu taxă

Ieri a avut loc Adunarea Generală a Acționarilor Asociației de Dezvoltare Intercomunitară – Sistem Integrat de Gestionare Deșeuri Hunedoara (ADI Deșeuri).
Pentru că va fi organizată licitația pen­tru zonele 1,2 și 3, o singură licitație pen­tru activitatea de salubrizare, pri­marii au trebuit să decidă ce vor. Taxă sau tarif? Potrivit directorului ADI Deșeuri Hunedoara, Dan Stoian, pri­marii au votat, cu toții, ca pentru viitoa­rea licita­ție, sistemul de plată pentru strângerea gunoaielor să fie tariful. Ca atare, edilii s-au sucit, după ce în anul tre­cut votaseră pentru taxa de salu­brizare.
În aceste condiții, după ce licitația pentru desemnarea operatorului de salubritate va fi finalizată, fiecare ce­tă­țean, fiecare firmă, va încheia contract pentru gunoi cu operatorul și nu vom mai plăti la primărie, cum este în pre­zent în zona centrală. Așadar, cei care au plătit deja taxa pentru un an, vor primi banii înapoi.
Până marți, 31 ianuarie 2023, ADI Deșeuri Hunedoara va trimite do­cu­men­tația cu studiul de oportunitate pen­tru tarif. Acesta va fi pus în trans­parență publică pentru a putea fi consultat de către cetățeni. Apoi, ADI Deșeuri Hunedoara va con­voca o nouă ședință AGA, în care pri­marii UAT-urilor din cele trei zone vor vota în con­formitate cu mandatul dat de consiliile locale. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura