S-au pus bazele colaborării cu mediul de afaceri

Ieri, 27 ianuarie 2021, preşedintele Con­siliului Judeţean Hunedoara, Laurenţiu Nistor (foto stânga), a avut o întrevedere online cu pre­şe­dintele Uniunii Naţionale a Patronatului Român, Ioan Lucian (foto dreapta), şi cu membri ai uniunii.
Întâlnirea solicitată de conducerea UNPR a avut ca scop identificarea modalităţilor prin care Consiliul Judeţean Hunedoara poa­te sprijini propunerile făcute de mediul de afaceri concretizate în proiecte ce vizează dezvoltarea învăţământului dual, înfiinţarea unei Comisii Economice Consultative, înfiin­ţarea de parcuri ştiinţifice şi tehnologice, precum şi accesarea de fonduri europene.
„Pentru a dezvolta cu adevărat judeţul Hu­nedoara trebuie să avem o colaborare eficientă cu mediul de afaceri. Sunt un sus­ţinător al învăţământului dual şi cred într-o conlucrare cu patronatele pentru a iden­tifica profilul viitorilor absolvenţi. Împreună cu UNPR vom face paşi importanţi pentru a corela deciziile administrative cu nevoile mediului de afaceri”, a declarat Laurenţiu Nistor, preşedintele CJ Hunedoara.
Uniunea Naţională a Patronatului Român este constituită ca organizaţie negu­ver­namentală, nonprofit, fără caracter politic, care cuprinde firme din sectorul privat cu ca­pital integral românesc, mixt sau numai cu capital străin. A fost înfiinţată în anul 1991, cu scopul de a apăra şi promova interesele companiilor private din România.
UNPR este o uniune de federaţii pa­tro­nale, cu patrimoniu propriu şi personalitate juridică. În afara filialelor judeţene, din UNPR mai fac parte şi asociaţiile pro­fe­sio­nale din diverse domenii de activitate, re­prezentând ramuri şi subramuri ale eco­nomiei naţionale.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare