ActualitateFlash

S-au înmulţit maşinile noi înmatriculate în judeţ

Oana Mihnea masini_romania_37903000

Anul 2015 a fost unul destul de bogat în ceea ce priveşte numărul înmatriculărilor auto efectuate la noi în judeţ. Aşa cum se întâmplă la nivelul întregii ţări, se pare că şi hunedorenii au început tot mai mult să achiziţioneze maşini noi.
La sfârşitul anului trecut, parcul auto al judeţului nostru însuma 136.321 de vehicule, faţă de 129.507 câte erau la finele anului 2014. Prin urmare, în ultimul an au fost înmatriculate la noi în judeţ 6.814 vehicule. Potrivit informaţiilor furnizate de şeful Serviciului Public Comunitar Regim de Permise şi Înmatriculări Vehicule Hunedoara, Nicolae Marin, din totalul acestora, ponderea cea mai mare este reprezentată de autoturisme, 108.040 şi autoutilitare, 12.170. Parcul auto al judeţului continuă să fie unul învechit, ceea ce înseamnă că aproximativ 60 la sută din numărul maşinilor au peste 10 ani vechime. Totuşi, în anul 2015, hunedorenii şi-au îndreptat mai mult atenţia către maşini noi, fiind înscrise mai multe, cu aproximativ 15 la sută faţă de alţi ani. De menţionat faptul că majoritatea maşinilor noi au fost cumpărate prin Programul Rabla. De asemenea, în ceea ce priveşte marca preferată de hunedoreni, se menţin în topurile preferinţelor Renault, Dacia, Ford, Skoda Octavia şi Volkswagen.
Tot anul trecut, 6.323 de persoane au obţinut permisul auto, din care 5.300 pentru categoria B. În total, Serviciul Public Comunitar Regim de Permise şi Înmatriculări Vehicule Hunedoara a emis în 2015 un număr de 12.511 permise auto pentru toate categoriile, incluzând redobândiri şi înnoiri.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura