S-au dus şi lifturile

03 lift defect

Dana Istudor

În urmă cu 20 de ani, în blocurile din Valea Jiului, funcţionau aproape 200 de lifturi. În prezent, numărul acestora s-a redus la doar 40, cele care lipsesc de la apel fiind dezafectate şi mai ales, furate.

Furate piesă cu piesă
După 20 de ani de la „înlăturarea” regimului comunist şi înlocuirea lui cu cel „capitalist”, numărul blocurilor de locuinţe care mai dispun de un lift „de interior” este tot mai mic. „În prezent, mai sunt funcţionale doar 45 de ascensoare. Cele mai multe sunt în Petroşani, 38. În rest, în Uricani, Lupeni, Vulcan sau Aninoasa nu mai există nici unul singur care să meargă”, a declarat Adalbert Danko, şeful Secţiei transport pe cablu Valea Jiului.
Chiar dacă în Petroşani mai „circulă” 38 de lifturi, trebuie precizat faptul că în anul 1989, numărul celor care funcţionau era de 64. În acelaşi timp, în urmă cu 20 de ani, în Vulcan funcţionau 63 de lifturi (0 în prezent), 10 în Petrila (1 în prezent) şi 52 (0 în prezent), în Lupeni. „În Lupeni, de exemplu, am avut 10 lifturi nou-nouţe, care în doar doi ani au fost furate piesă cu piesă. Bineînţeles, acestea au fost montate înainte de anul 1989, după aceea nu am mai avut parte de ascensoare”, a mai spus Adalbert Danko.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.