<

S-a stabilit data alegerilor locale

8 iulie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Adriana Năstase

Ieri, Camera Deputaţilor a adoptat proiectul UDMR privind stabilirea datei alegerilor locale din acest an, în 27 septembrie. S-au înregistrat 253 voturi „pentru“, două „contra“ şi 36 abţineri. Totodată, deputaţii au respins proiectul iniţiat de guvern pe aceeaşi temă, potrivit Agerpres.

Deputatul PNL Gabriel Andronache a spus că este o chestiune de orgoliu faptul că proiectul Guvernului a fost respins. „Avem inflaţie legislativă dintr-o chestiune de orgoliu. În legislaţie se spune că guvernul trebuie să stabilească data alegerilor“, a spus Andronache.
Deputatul PSD Florin Iordache a precizat că proiectul UDMR este mai complex şi că foarte multe prevederi din proiectul Executivului au fost preluate.“Foarte multe articole din proiectul Guvernului au fost preluate. Proiectul UDMR este mai complet. Dacă am avea orgolii pentru proiectul guvernului, vom avea probleme de bicameralism, deoarece acesta a fost respins în Senat“, a explicat Iordache.
Deputaţii au respins amendamentul USR privind stabilirea a două zile de vot. „Nu stăm bine din punct de vedere al pandemiei, USR a propus o soluţie simplă, două zile de vot. Înseamnă mai puţină aglomeraţie, să nu avem cozi“, a susţinut deputatul USR Cătălin Drulă, însă propunerea a fost respinsă prin vot.
Potrivit proiectului, data desfăşurării alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020 se stabileşte în ziua de duminică, 27 septembrie 2020, pentru consiliile locale ale comunelor, ale oraşelor, ale municipiilor şi ale sectoarelor municipiului Bucureşti, precum şi pentru primari, Consiliul General al Municipiului Bucureşti, precum şi pentru primarul general al municipiului Bucureşti, consiliile judeţene, precum şi pentru preşedinţii consiliilor judeţene. Camera Deputaţilor este for decizional.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Explozie de cazuri de Covid-19 în judeţ! O luăm de la început?

Ieri a fost o zi tristă, a anunţat preşedintele Iohannis, după ce au fost înregistrate 555 de noi cazuri de...

Bulina neagră, 9.07.2020

Gabriel Florea,  tânăr de 20 de ani, din Petroşani Pentru că a fost trimis în judecată după ce şi-a bătut...

Bulina albă, 9.07.2020

Diana Rusu, elevă din municipiul Lupeni Pentru că a obţinut media 10 la Bacalaureat, fiind singurul elev din Valea Jiului...

Închide