Explozie de cazuri de Covid-19 în judeţ! O luăm de la început?

8 iulie 2020 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Sorina Popa

Ieri a fost o zi tristă, a anunţat preşedintele Iohannis, după ce au fost înregistrate 555 de noi cazuri de COVID-19 pe ţară. Până în prezent, pe teritoriul României au fost confirmate 30.175 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus şi 1.817 de decese.

Cele 555 de cazuri noi au rezultat din 13.147 de teste efectuate la nivel naţional în ultimele 24 de ore. Bilanţul de ieri a crescut semnificativ faţă de marţi, când au fost anunţate 397 de cazuri noi din 11.855 de teste efectuate. De asemenea, şi bilanţul deceselor (31) a fost mai ridicat marţi, comparativ cu ultimele două săptămâni, când au fost înregistrate între 10 şi 23 de decese.
În ce priveşte judeţul nostru, ieri s-a înregistrat o explozie de noi cazuri. Mai exact, au fost confirmate 27 de noi „intrări” de persoane infectate cu coronavirus. Sebastian Mezei, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, spune că a trimis la Alba 120 de probe, iar dintre acestea, până la închiderea ediţiei au venit rezultatele de la 70 de teste. Din cele 70 de teste, 27 au ieşit pozitive. Acum se aşteaptă rezutatele de la celelalte 50 de teste. Conform primelor informaţii, rezultatele pozitive ale testelor ce provin de la persoane cărora li s-au recoltat probe la spitalele din Petroşani, 10 cazuri, Haţeg, 8 cazuri, Orăştie, 5 cazuri, Lupeni 3 cazuri şi Hunedoara, 1 caz.
În urma deciziei CCR, specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică şi medicii hunedoreni nu-i pot interna pe cei depistaţi pozitiv şi nici nu le pot impune izolarea sau carantinarea.
„Încercăm acum să le spunem celor infectaţi să se interneze, dar nu prea vor. Noi, în condiţiile de astăzi, putem doar să recomandăm internarea, iar membrilor familiei celor depistaţi cu Covid-19 să stea izolaţi în casă. Cine vrea îi vom interna în spitalele suport Covid din judeţ. Testele au fost făcute persoanelor care au mers la spitalele din judeţ pentru diferite afecţiuni, dar şi celor care fac tratament oncologic”, a declarat Sebastian Mezei, directorul executiv al DSP Hunedoara.
Până ieri, situaţia bolnavilor cu noul virus era foarte bună, în condiţiile în care la Spitalul municipal din Hunedoara mai erau internaţi doar şase asemenea pacienţi.
Instituţia Prefectului – Judeţul Hunedoara, prin prefectul Vasilică Potecă, şi autorităţile sanitare judeţene trag un puternic semnal de alarmă faţă de situaţia nou creată în judeţ. Oamenii sunt sfătuiţi să se protejeze şi să respecte cu stricteţe toate recomandările specialiştilor pentru prevenirea imbolnăvirii: purtarea măştilor, păstrarea distanţei fizice, evitarea aglomeraţiei şi igiena mâinilor.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. monica spune:

    Dar de ce trimite probele la Alba? Atat Hunedoara cat si Deva au aparate de testare. Ce cauta cu ele la Alba?

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 9.07.2020

Gabriel Florea,  tânăr de 20 de ani, din Petroşani Pentru că a fost trimis în judecată după ce şi-a bătut...

Bulina albă, 9.07.2020

Diana Rusu, elevă din municipiul Lupeni Pentru că a obţinut media 10 la Bacalaureat, fiind singurul elev din Valea Jiului...

Gura lumii, 9.07.2020

Bătaie mai ceva ca la facultatea de medicină într-o urbe din regiunea sudică a judeţului nostru. Candidaţii se luptă pentru...

Închide