Comunitate

S-a stabilit calendarul simulărilor pentru Examenele Naţionale

04 simulare-bac-655x360Natalia Bumbac

În lunile februarie şi martie, elevii gimnaziilor şi liceelor din judeţ vor putea să-şi testeze cunoştinţele acumulate pe parcursul anilor de studii, cu ocazia simulărilor organizate pentru Examenele Naţionale. Ieri, Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice a aprobat Metodologia privind organizarea acestor teste, inclusiv calendarul a fost stabilit.
Potrivit profesoarei Marta Mate, inspector şcolar general adjunct al judeţului, simularea examenelor din cadrul Evaluării naţionale va începe în 22 februarie cu testarea la Limba română, după care în 23 va avea loc proba de la Matematică şi în 24 cea la Limba maternă, rezultatele urmând să fie anunţate în 4 martie. Testele pentru examenul de Bacalaureat vor avea loc în perioada 7 – 10 martie, iar rezultatele vor fi date în 18 martie. Aşa cum a fost şi în anii trecuţi, la testele de simulare a examenului de Bacalaureat vor participa şi elevii de clasa a XI-a pe lângă cei din anul terminal. Notele obţinute la aceste examene nu vor fi trecute în catalog, fiind vorba doar de testarea nivelului de cunoştinţe al elevilor.
În luna decembrie, Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara a organizat propria simulare a Examenelor Naţionale. La probele de evaluare a şcolarilor de clasa VIII-a au fost înscrişi 3.557 de elevi, dintre care s-au prezentat 3.284, iar dintre aceştia 38,31 la sută au obţinut medii între 5 şi 10. La testele din cadrul simulării Bacalaureatului în liceele din judeţ, au fost înscrişi 3.193 de elevi, dintre care s-au prezentat 1.987. La testele dedicate examenului maturităţii susţinute de liceenii hunedoreni, rata de promovabilitate a fost de 26,17 la sută, cei mai mulţi elevi au primit note mici la materii precum Matematica sau Chimia. Un număr similar de elevi sunt aşteptaţi să se prezinte la simulările Examenelor Naţionale din februarie şi martie, cu excepţia testelor de la Bacalaureat, unde prezenţa ar putea fi dublă, dată fiind participarea elevilor de clasa a XI-a.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura