S-a redeschis Sala de Lectură a Bibliotecii Judeţene

„Perioada grea şi dureroasă pe care am străbătut-o şi care sperăm să se termine cât mai curând a obligat Biblioteca Judeţeană să-şi regândească o serie de activităţi şi să finalizeze un număr de proiecte aflate în aşteptare. 

Reducerea fluxului de cititori din bibliotecă a avut, se vede, şi părţile ei bune, deoarece am reuşit să iniţiem şi să ducem la bun sfârşit lucrări de modernizare foarte necesare. Evenimentele noastre culturale tradiţionale, lansările de carte, prezentările unor personalităţi au fost întrerupte şi am putut să ne concentrăm pe lucrările de reparaţii, modernizare, renovare, înnoire în aproape toate secţiile bibliotecii.
După ample lucrări de reabilitare la Secţia de Împrumut şi Secţia de Împrumut Carte pen­tru Copii, a venit rândul Sălii de Lectură să primească o nouă înfăţişare. Sala de Lectură este locul unde utilizatorii iau contact prima oară cu biblioteca şi, de aceea, ne-am străduit să-i schimbăm aspectul, s-o facem mai atrac­tivă, cu mult mai multe valenţe funcţionale.
Modernizarea Sălii de Lectură a durat câteva luni şi s-a realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Hunedoara, valoarea lucrărilor fiind de cca 200.000 de lei”, a declarat Ioan Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Deva.
„Acum suntem bucuroşi să anunţăm faptul că Sala de Lectură a Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva şi-a re­deschis porţile pentru prietenii noştri, vechi şi noi, pe care îi aşteptăm cu drag. Ei vor avea sur­priza plăcută să găsească un spaţiu com­plet refăcut, cu mobilier nou, pardoseală schim­bată, corpuri de iluminat şi instalaţii elec­trice moderne. Pe rafturi, utilizatorii noş­tri vor descoperi numeroase noutăţi edito­ria­le din toate domeniile cunoaşterii. Ambianţa este primitoare, prietenoasă, caldă, domi­nată de eleganţă şi bun gust, aşa cum tre­buie să fie interiorul unei biblioteci a se­co­lului XXI”, a precizat managerul Bibliotecii Ju­deţene.
La rândul său, Daniel Andronache, vice­pre­şedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara (în foto, împreună cu managerul bibliotecii, Sebastian Bara, la deschiderea sălii de lectură), care răspunde, printre altele, şi de activitatea acestei instituţii, a subliniat că după renovare “conditiile de la Sala de Lec­tură a Bibliotecii Judeţene sunt excepţio­nale. De 20 de ani, aici nu au fost făcute reabilitări complete. Totul s-a modernizat. Sala a fost redeschisă pentru public în condiţii de si­guranţă. Pot fi organizate şi cursuri aici”.

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare