Incidenţa pandemică, în creştere şi la spitalul din Brad

Magdalena Şerban

Ultimele două săptămâni au adus un val de noi infectări cu SARS-COV2 în judeţ, precum şi în întreaga ţară. La Spitalul Municipal Brad, situaţia este încă în linie dreaptă, iar spe­ranţa conducerii de aici este ca nu­mărul cazurilor să nu ia amploare, cu toate că de la sfârşitul lunii trecute, dinamica este în creştere.
„În ce priveşte personalul nostru medical, nu sunt cazuri confirmate la ora actuală. Există doi medici care au fost contacţi, dar deo­cam­dată nu prezintă simptomele spe­cifice COVID-19. Au rămas câteva zile acasă, în izolare. Zona-tampon, amenajată în regim exclusiv pentru cazurile în care există suspiciuni, are patru saloane a câte două paturi fiecare, fiind internaţi câte un pacient în salon. Dacă fac parte din aceeaşi familie, atunci îi punem pe ambii în acelaşi salon. Sunt ţinuţi doar până în clipa în care fie se po­zitivează în urma testării şi sunt tri­mişi imediat la un spital suport Covid-19 din judeţ, în funcţie de lo­curile disponibile, fie nu se confirmă prezenţa virusului şi sunt transferaţi pe secţia noastră de Boli Infec­ţioase. Dacă, să zicem, nu sunt lo­curi disponibile la unităţile respec­tive, bolnavul rămâne la noi până când se eliberează un pat. Triajul se face în Urgenţă. Avem un cort care cel puţin pentru moment nu a fost pus în funcţiune, e dotat cu cele necesare, există inclusiv sistem de încălzire pentru ca pacienţii să nu stea în frig, iar dacă evoluţia pan­demică o va impune, o să-l intro­ducem în circuit. E şi vremea viro­zelor şi a răcelilor, chiar a gripelor de sezon, dar în urma examinării medicale, se pune un diagnostic precis. Legat de fluxul de bolnavi ce prezintă suspiciuni, s-a dezvoltat consistent în ultima perioadă“, arată Ioan Cobori (foto), managerul Spitalului Municipal Brad.
Acesta este de părere că investiţia în zona-tampon, chiar dacă a pre­supus o cheltuială realizată cu spri­jinul municipalităţii, se dovedeşte de bun augur, în condiţiile în care a venit în întâmpinarea noului episod pandemic. După cum se ştie, pre­ventiv, primarul Florin Cazacu a pri­oritizat concretizarea demersului, fiind luată în calcul evoluţia îm­bol­năvirilor marcate la nivel naţional, european şi chiar mondial.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare