Viteza şi băutura i-au dus la accidente

Un bărbat de 51 de ani, din Petrila, aflat sub influenţa alcoolului a provocat un accident în oras. Poliţiştii spun că mergea cu un autoturism pe o stradă din localitate, iar pe fondul neadaptării vitezei într-o curbă la stânga, a pierdut controlul volanului şi a intrat în coliziune cu un autoturism oprit.
Şoferul şi-a avariat maşina sa, dar şi pe cea parcată, însă a scăpat nevătămat. Poliţiştii l-au testat cu aparatul alcoolscop, iar re­zultatul a indicat o valoare de 1,26 mg/l, alcool pur în aerul expirat. Deci omul era beat criţă. Prin urmare au deschis un dosar penal pe numele său pentru conducere în stare de ebrietate şi provocare de accident.
Un alt accident rutier a fost provocat de un şofer beat, în vârstă de 71 de ani, din comuna Băiţa. Acesta conducea un autoturism pe DJ 706A, din direcţia Băiţa – Brad, iar la un moment dat, pe raza localităţii Sălişte, din neatenţie, a lovit un tub din beton aflat în afara părţii carosabile (pe partea dreaptă a sensului său de mers).
„Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,80 mg/l, alcool pur în aerul expirat. În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea uşoară a conducătorului auto şi a unui bărbat în vârstă de 42 de ani, din comuna Băiţa, pasager al autoturismului”, arată sursa citată. Şi în acest caz a fost deschis un dosar penal pentru cele două infracţiuni. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.