S-a redeschis Piaţa de la Bejan

8 iulie 2018 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate

Piaţa Bejan, situată pe str. Mihai Eminescu din Deva, a fost redeschisă pentru activităţi comerciale. Aceasta a fost închisă pentru scurt timp, motivul fiind reamenajarea, dar şi împărţirea spaţiului în care funcţiona.

Acum, o parte din spaţiu are utilitatea de piaţă destinată vânzării obiectelor personale ale persoanelor fizice (talcioc), cât şi a produselor noi. Din cei 5.275 metri pătraţi, jumătate au fost delimitaţi, iar acolo va funcţiona zona destinată depozitării autovehiculelor care vor fi ridicate pentru că ocupă abuziv domeniul public sau privat al municipiului Deva.
Serviciul Administrarea Domeniului Public şi Privat din cadrul Primăriei municipiului Deva, care se ocupă de administrarea pieţei, a recondiţionat mesele existente, dar a şi suplimentat numărul lor. Comercianţii au acum la dispoziţie peste 60 de mese, dintre care 30 cu acoperiş. De asemenea, toaletele ecologice şi întreaga piaţă au fost igienizate.
Cei care vând în piaţă au obligaţia să achite pentru locul ocupat tariful de 2 lei/mp/zi (care a rămas neschimbat), să afişeze preţurile pentru produsele oferite la vânzare conform prevederilor legale, să respecte legislaţia privitoare la desfacerea produselor, să nu expună mărfurile în afara locurilor de vânzare alocate, să nu practice comerţul ambulant, să nu ofere spre vânzare produse înainte de deschiderea pieţei şi după închiderea acesteia şi să părăsească piaţa după ora închiderii în maximum o oră.
Administratorii pieţei îi roagă pe comercianţi să menţină în permanenţă curăţenia la locul de vânzare şi în jurul acestuia şi să depoziteze gunoiul în spaţiul special amenajat în incintă. Piaţa funcţionează în zilele de duminică, între orele 7:00 şi 14:00. Accesul comercianţilor se poate face începând cu ora 5:30. (D.G)

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Popovici D. spune:

    Dacă nu este un efort prea mare din partea autorităților locale cândva putea fi deschisa piața în 2021?

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 9.07.2018

Ioan Daniel Duma, tânăr din Petrila Pentru că a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru lipsire de libertate în...

Bulina albă, 9.07.2018

Mircea Bobora, preşedintele CJ Hunedoara Pentru că instituţia pe care o conduce s-a implicat, alături de Primăria municipiului Vulcan, în...

Gura lumii, 9.07.2018

A renunţat la postul călduţ şi leafa de mii de lei. Este vorba de un şef de serviciu din cadrul...

Închide