S-a întâmplat minunea! Telecabina de pe Cetate e funcţională!

5 februarie 2019 | 3 Comentarii | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

După patru luni, telecabina de pe Dealul Cetăţii funcţionează. Irinel Faur (foto), directorul Serviciului Public de Întreţinere şi Gospodărie Municipală (SPÎGM) Deva, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că echipa de specialişti din Germania şi Austria, care a venit la Deva pentru a repara ascensorul de pe Cetate a reuşit să îl pună din nou în mişcare.

Trebuie luat avizul de la ISCIR
”Era dezastru la telecabină. Ce s-a făcut până acum s-a cârpit, nu se putea să se meargă tot aşa. Echipa de specialişti a stat câteva zile, a lucrat şi a reuşit să rezolve şi ascensorul funcţionează din nou. Acum trebuie să vină cei de la ISCIR să facă verificările necesare telecabinei pentru a elibera un nou aviz. Cred că în două săptămâni îi vom da drumul pentru turişti. Acum nu putem să dăm drumul ascensorului, pentru că nu mai e valabil avizul de la ISCIR”, a declarat Irinel Faur, directorul SPÎGM.
Potrivit directorului Faur, zilnic, se pierd cel puţin 5.000 de lei pentru că nu funcţionează telecabina. Ca atare, sunt sute de mii de lei pierdute, bugetul local fiind văduvit de aceşti bani din cauză că angajaţi ai fostului Serviciu de Administrare Cetate nu şi-au făcut datoria. Întrebarea noastră este cine va răspunde pentru asta?

Turiştii, la pas
În toamna anului trecut, telecabina care urcă pe Cetatea Devei a fost oprită pe o durată nedeterminată, după ce o piesă din modulul de comandă al acesteia s-a defectat. Pe atunci, ascensorul era administrat de Serviciul Public Cetate. Turiştii au fost informaţi la vremea respectivă că pot vizita Cetatea Devei la pas, pe trei trasee disponibile, toate fiind de un nivel uşor spre mediu. Toate traseele pleacă din zona Parcului Cetăţii şi ajung până la Poarta 1, timpul de urcare fiind de circa 30-45 de minute. Tot în 2018, telecabina s-a oprit de mai multe ori, în timp ce transporta turişti pe Cetate, fiind nevoie de intervenţia pompierilor pentru a-I coborî la sol.

Loading...

Comentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Emil spune:

  Schimb-o Irinel, nu te zgarcii, cand vor muri oameni pe capu’ tau cade!

 2. Neutru spune:

  Ref. Emil ********
  Platesti dumneata ? E foarte comod si placut sa cheltui banii altora ! Generosi dintr-astia au produs multe pagube …

 3. Emil spune:

  Cum sa produci o paguba cu un lucru nou? Vezi ca ramai sarac asa cum esti nepotelule!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Numărul infecţiilor respiratorii este în creştere. Sunt înregistrate 32 de cazuri de gripă în judeţ

Potrivit datelor aflate în evidenţa Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Hunedoara, în săptămâna 28.01.2019- 03.02.2019, numărul infecţiilor acute respiratorii...

Balşa: taxe şi impozite nemajorate

Conform legii, toţi cei cu domiciliu în zona Apusenilor beneficiază de o reducere de 50 la sută la plata taxelor...

Ce semnificaţie are carnetul MAN al lui Petru Groza?

Evident, personalitatea lui Petru Groza (foto), la prima vedere, pare complexă şi semnificativă pentru istoria neamului românesc. Complexă nu este,...

Închide