ActualitateFlash

S-a întâmplat! Casa de Cultură din Hunedoara, redeschisă publicului

Ieri s-a redeschis Casa de Cultură din municipiul Hunedoara, după ce aceasta a fost reabilitată. Momentul a fost sărbătorit cu un spectacol, de fapt, două, folcloric extraordinar, pre­zentat de Iuliana Tudor.

Clădirea a fost închisă în urmă cu șapte ani, pentru restaurare, lucrare fi­nan­țată de Consiliul Județean Hunedoara. După câțiva ani, contractul cu constructorul a fost reziliat, iar în urmă cu doi ani s-a pornit, din nou, refacerea Casei de Cultură. Întreaga clădirea a fost rea­bi­li­tată. Din 2015, clădirea din Hunedoara a rămas închisă, iar din vara anului 2020 a intrat în reabilitare. Proiectul de res­ta­u­rare finanțat în cea mai mare parte de Consiliul Județean Hunedoara, a fost estimat la peste 16 milioane de lei.
Casa de Cultură din centrul civic Hunedoarei a fost construită la mijlocul anilor ’50. Imobilul a fost ridicat
după pro­iectul arhitectului Nicolae Porumbescu şi după modelul „Casei de cultură Înfră­ţirea între popoare” din Bucureştii Noi, proiectată de acelaşi arhitect. Se pare că arhitectul s-a inspirat după clădirea teatrului Balșoi (foto jos), din Moscova. Sub Casa de cul­tură din Hunedoara se află o re­ţea de buncăre, care putea găzdui circa 200 sute de oameni. (A.Năstase)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura