S-a inaugurat Parcul de Afaceri din Simeria

12 decembrie 2014 | 2 Comentarii | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Astăzi, în cadrul unui eveniment amplu, a avut loc prezentareaparc mic 2parc mic proaspătului Parc de Afaceri din Simeria, amenajat pe o suprafață totală de 11.340 mp de teren, în centrul orașului.

Obiectivul general al acestui proiect este acela de a îmbunătăți infrastructura regională de afaceri din zonă, în vederea obținerii unei creșteri economice, prin crearea unui centru de promovare a inițiativelor antreprenoriale pentru stimularea, atragerea și dezvoltarea investițiilor locale și străine. Proiectul a fost implementat în perioada octombrie 2010-parc mic 3decembrie 2014. Valoarea totală a acestui obiectiv economic este de 21.266.662,00 lei, din care 7.818.966,61 reprezintă finanțarea nerambursabilă de la Uniunea Europeană. Restul sumei a venit din partea Consiliului Județean Hunedoara și Consiliului Local Simeria.

Parcul de Afaceri este alcătuit din mai multe clădiri. În prima clădire este Centrul de Afaceri cu spații destinate închirierii operatorilor economici, sală de conferințe cu 321 de locuri (toate echipate cu sisteme de lumini, proiecție, sunet, traduceri), spații de expoziție și sală de cursuri. Următoarele două clădiri reprezintă halele pentru producție, iar ultima clădire are în componență birouri administrative pentru platformele expoziționale în aer liber.

”Mulțumesc tututor celor care au fost alături de noi într-o zi atât de importantă pentru orașul Simeria. Ideea acestui proiect a apărut în anul 2007. Simeria este un oraș mic, dar face parte parc mic 1dintr-o zonă urbană cu potențial de dezvoltare. Am siguranța că odată cu finalizarea acestui spațiu, vom reuși să îi facem pe copii să se întoarcă în Simeria și să le oferim mai multe posibilități, să creăm locuri de muncă și să atragem investitori. Încă nu avem solicitări din partea unor investitori, dar sperăm că acest lucru se va întâmpla cât de curând”, a declarat Emil Rîșteiu, primarul orașului Simeria, la festivitatea de inaugurare a parcului de afaceri.  (Oana Mihnea)

 

 

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. ionel spune:

  Si la ce foloseste?Bani cheltuiti aiurea in loc sa se faca ceva util pentru oras

 2. senioru spune:

  Bani dati aiurea la firme de casa PSD pentru construirea noilor ruine.
  Vezi cazul Calanului, care a trait cat dr. Petru Groza (ca toata industria judetului Hunedoara).

  Felicitari domnule Risteiu, incepeti sa va conturati profilul de viitor baron.
  Succes, dar nu uitati, in Romania orice fapta buna nu ramane nepedepsita.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Elev de la Colegiul Naţional Decebal din Deva, premiat de Ministerul Educaţiei Naţionale

În 17 decembrie a.c., la Palatul Parlamentului din în Bucureşti, va avea loc festivitatea de premiere, de către  Ministerul Educaţiei Naţionale,...

Cerere de revizuire respinsă

Magistraţii Tribunalului Hunedoara au respins cererea de revizuire a dosarului în care Anca Maria Murg (foto stânga) şi Sorin Vasile...

Falsificatorii de bani rămân în arest

Cei trei hunedoreni, un bărbat şi două femei, acuzaţi de falsificare de bani, care au fost prinşi în luna octombrie...

Închide