EvenimentFlash

S-a împuşcat în inimă

Livia Botici

Medicul veterinar Filimon Nicolae a decis ieri să-şi încheie socotelile cu viaţa. El a fost găsit de vecini împuşcat în piept, chiar în cabinetul în care şi-a petrecut o mare parte din viaţă, adică Circumscripţia Sanitar-Veterinară din Cristur.

Nu trebuia să vină la cabinet

Mare mirare a fost pentru vecinii Circumscripţiei Sanitar Veterinare din Cristur, atunci când au văzut, în duminica de Florii, maşina medicului Filimon Nicolae parcată în faţa unităţii, de pe strada Dricului, din localitate. Ca şi cum ar fi presimţit că nu este în regulă ceva, oamenii au încercat uşa de la intrare. „Am bătut la uşă, l-am strigat şi mi s-a părut ciudat că nu răspunde nimeni. Am intrat în cabinet şi atunci l-am văzut zăcând pe jos, pe podea. Am ieşit şi am cerut repede ajutor la un vecin. Cum era sânge în jurul doctorului şi puşca ieşea de sub el, mi-am dat seama că e mort. Vecinul a vrut să-l întoarcă, dar nu l-am lăsat şi am anunţat imediat poliţia. Sunt şocată de ce s-a întâmplat”, spune Ioana Trandafir, femeia care a descoperit cadavrul. Ajunşi la locul incidentului, medicii nu au mai putut face nimic pentru viaţa bărbatului. „Medicul veterinar, de 61 de ani, a fost descoperit împuşcat direct în inimă. A folosit o armă de vânătoare cu alice, a tras un singur foc, iar alicele i-au străpuns corpul, ieşind prin spate. Nu a mai avut nici o şansă, am găsit nouă alice ieşite din corp. Atunci când am ajuns la faţa locului, bărbatul era decedat de aproximativ trei ore”, a declarat medicul Călin Dumitrescu.

„Era foarte deprimat”

Cei care l-au cunoscut pe medicul Filimon Nicolae spun că singurul motiv, pentru care presupun că el ar fi recurs la un asemenea gest, este boala de care suferea. „Era foarte deprimat în ultimul timp. Anul trecut, în noiembrie, a fost internat la Terapie intensivă, suferind de pancreatită. De când a aflat că e bolnav, era tot cu gândul în altă parte, spunea că nu se mai poate concentra şi că nu mai poate dormi noaptea. Avea un calendar personalizat cu poza sa şi, chiar ieri, când făceam curăţenie prin cabinet, l-a luat şi i-a dat foc. Cred că a premeditat totul, altfel nu-mi explic ce a avut cu acea poză”, mărturiseşte Claudia Bejenaru, asistenta medicului veterinar. „L-am întâlnit săptămâna trecută, spunea că vrea să se pensioneze, dar i-am zis că poate să mai lucreze. Îl cunosc de 30 de ani, era un om echilibrat, care nu a dat niciodată de bănuit că s-ar gândi la aşa ceva, era un bun profesionist, un om capabil, care nu a avut probleme de nici un fel”, spune Mihail Rudeanu, directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare Hunedoara.

Fiica nu ştie de tragedie

În acestă dimineaţă, singura fiică a medicului Filimon Nicolae urma să se întoarcă acasă, pentru a sărbători Paştele alături de tatăl său. Tânăra, consilier la Parlamentul European, la Bruxelles, nu a fost anunţată că tatăl său s-a sinucis. „Nu am putut să-i spunem nimic, ea acum, probabil că-şi face cumpărăturile pentru a veni acasă de sărbători, nici nu ştiu cum am putea să-i spunem, este îngrozitor”, declarat Claudia Bejenaru. Trupul bărbatului a fost transportat de medicii legişti la Serviciul de Medicină Legală, în vederea efectuării autopsiei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura