S-a dat startul la Concursul „Citeşti şi câştigi!”

10 aprilie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Educatie si cultura, Flash

În ziua de 10 aprilie 2019 s-a dat startul celei de-a şasea ediţii a îndrăgitului concurs judeţean de cultură generală, iniţiat şi organizat de Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara şi al Complexului Deva Mall, sub genericul „Citeşti şi câştigi!”.
Încă de la prima sa ediţie, concursul a fost extrem de bine primit atât de elevii participanţi, cât şi de profesori, dar şi de publicul care l-a putut urmări în direct sau în reluare pe un post local de televiziune. De-a lungul celor cinci ani care au trecut de la prima sa ediţie, din anul 2014, concursul a avut un nivel calitativ înalt. La ediţia din acest an vor fi implicate echipe din 27 de licee şi colegii din judeţul Hunedoara, aceasta fiind o participare record.
Anul acesta, concursul „Citeşti şi câştigi!” se va desfăşura sub sloganul „Promovăm mişcarea!”, pentru că am avut în gând dictonul binecunoscut al romanilor mens sana in corpore sano. E bine ştiut faptul că o minte sănătoasă se poate dezvolta doar într-un corp sănătos, iar mişcarea este unul dintre ingredientele necesare sănătăţii. Aşa se face că premiile care se vor oferi vor determina câştigătorii să facă mişcare în aer liber cu trotinete electrice, biciclete, balance boards etc. Desigur, nu vor lipsi trofeele, diplomele şi cărţile.
Concursul nostru, aşa cum este gândit şi organizat, se bazează atât pe cunoştinţele dobândite de concurenţi la şcoală, cât şi pe ceea ce vor afla după parcurgerea bibliografiei aferente domeniilor şi temelor stabilite pentru concurs. Este o bibliografie amplă, complexă, pentru toate cele cinci domenii ce fac obiectul concursului şi dacă o vor parcurge atent, concurenţii vor avea toate şansele să se bucure de împlinirea îndemnului din genericul concursului nostru: „Citeşti şi câştigi!”.
Premiile vor putea fi oferite cu sprijinul generos al Consiliului Judeţean Hunedoara şi al unor sponsori. Concursul se desfăşoară în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Hunedoara.
Eleganta Salle d’Or din incinta Deva Mall a fost locul unde s-a dat startul acestei ediţii şi locul unde se vor desfăşura etapele până la marea finală. Chiar dacă este un concurs de cultură generală, el se va desfăşura după modelul unui campionat sportiv: vor exista grupe preliminare, optimi, sferturi, semifinale, finala mică şi finala mare.
Au fost puse în joc premii importante: opt trotinete electrice pentru locul I, opt biciclete pentru locul II, opt balance boards pentru locul III, opt role pentru locul IV, o tabără pentru o echipă (premiul juriului), 216 pachete cu cărţi, trofee, diplome, precum şi premii surpriză care vor fi atribuite, prin tragere la sorţi, chiar în ziua marii finale. Juriul concursului este asigurat de Biblioteca Judeţeană. Dorim mult succes tuturor, iar cei mai buni să câştige!
Ioan Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu” Deva

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Primarul din Hărău: ca să ai curăţenie, trebuie să o şi păstrezi

Unele comune sunt mai expuse atunci când vine vorba de deşeurile rezultate în urma tranzitării lor. Plus că nu toţi...

Program special la complexul Aqualand în minivacanţa de Paşti

Zilele declarate nelucrătoare, de care angajaţii urmează să beneficieze în minivacanţa de Paşti, de anul acesta, vor fi patru la...

Staţiunea Parâng ar putea avea reţea de apă şi canal cu sprijinul Consiliului Judeţean

Administraţia publică locală din Petroşani nu are banii necesari unui astfel de proiect şi a cerut sprijin Consiliului Judeţean Hunedoara.

Închide