Romeo Beja a fost eliberat

10 aprilie 2019 | 2 Comentarii | Publicat in: Actualitate

Maximilian Gânju

Fostul lider sindical din Valea Jiului a ispăşit o pedeapsă pentru subminarea puterii de stat, condamnare primită în urma mineriadei din 1999. Magistraţii i-au acceptat cererea de liberare înainte de termen, însă Romeo Beja (foto) are de respectat anumite condiţii.

Judecătoria Timişoara a admis cererea de liberare condiţionată formulată de Penitenciarul Timişoara pentru Romeo Beja, astfel că fostul lider sindical a scăpat de celula închisorii înainte de a executa în întregime pedeapsa. Romeo Beja, fost vicepreşedinte al structurii sindicale condusă de Miron Cozma, a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru infracţiunea de subminarea puterii de stat. A ajuns la Penitenciarul Timişoara şi a avut mai multe încercări de a scăpa de închisoare înainte de termen. Beja a ajuns în spatele gratiilor pentru mineriada din anul 1999. Învinuit pentru subminarea puterii de stat, sindicalistul a fugit imediat din ţară şi a obţinut azil politic în Austria. Romeo Beja a fost dat în urmărire de către autorităţi timp de 11 ani şi n-a făcut nici cea mai mică greşeală până în 2016. Convins că pedeapsa s-a prescris, a venit în ţară, a fost încătuşat şi dus la închisoare.

Loading...

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. drac nea dancilescu spune:

    Mă bucur pentru el…

  2. Neutru spune:

    Amintindu-ne ca “in vremurile active” R. Beja, la orice intrebare, raspundea ca “afirmatiile au fost scoase din context” putem spune ca dupa ce a revenit in tara a “intrat imediat in context”. Sper ca si-a dat seama ca functia de “locotenent” al lui M.C. putea si trebuia sa fie evitata dar cine era mai “breaz” in acele vremuri impregnate de multa inconstientza ? R.B. desigur ! Fiecare sufera individual dar cel mai mult sufera Valea Jiului ! La ce mai folosesc regretele acum ?

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
S-a dat startul la Concursul „Citeşti şi câştigi!”

În ziua de 10 aprilie 2019 s-a dat startul celei de-a şasea ediţii a îndrăgitului concurs judeţean de cultură generală,...

Primarul din Hărău: ca să ai curăţenie, trebuie să o şi păstrezi

Unele comune sunt mai expuse atunci când vine vorba de deşeurile rezultate în urma tranzitării lor. Plus că nu toţi...

Program special la complexul Aqualand în minivacanţa de Paşti

Zilele declarate nelucrătoare, de care angajaţii urmează să beneficieze în minivacanţa de Paşti, de anul acesta, vor fi patru la...

Închide