www.mesagerulhunedorean.ro

S-a aprobat finanţarea drumului care traversează Ţinutul Pădurenilor

02 Mircea Molot 8097

Nicolle Ebner

S-a semnat contractul de finanţare pentru proiectul „Modernizare DJ 687D: Teliucu Inferior, Topliţa, Dăbâca, Hăşdău, Lunca Cernii de Sus, Gura Bordului, Limită Judeţ Caraş-Severin, km 15+100 – 45+380, Judeţul Hunedoara”, din cadrul domeniul major de intervenţie 2.1 „Reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene, străzi urbane – inclusiv construcţia/reabilitarea şoselelor de centură” al Programului Operaţional Regional 2007 – 2013 (POR 2007 – 2013).
Proiectul, depus de către Consiliul Judeţean Hunedoara, vizează îmbunătăţirea legăturilor rutiere din Regiunea Vest, sprijinind astfel, dezvoltarea durabilă a zonei, creşterea gradului de atractivitate a acesteia, conectarea la reţeaua de drumuri naţionale, creşterea siguranţei rutiere şi fluidizarea traficului, facilitarea accesului în zona centrală a judeţului Hunedoara, precum şi realizarea unei alternative de conectare a reţelelor rutiere ce aparţin judeţelor Hunedoara şi Caraş – Severin.
Proiectul Consiliul Judeţean Hunedoara urmează să se desfăşoare pe parcursul unei perioade de implementare de 39 de luni. Valoarea totală a acestuia depăşeşte 105 milioane lei, iar valoarea fondurilor structurale solicitate prin POR 2007 – 2013 este de aproximativ 87  milioane lei.

Hunedoara a luat caimacul finanţărilor europene
Datele centralizate demonstrează că aproape 75 la sută din proiectele depuse la Regiunea de Dezvoltare Vest, pentru finanţare, aparţin primăriilor din judeţul Hunedoara. „Introducerea criteriului primul sosit, primul servit, ne-a avantajat. Ne-am mişcat repede şi am depus proiecte, pentru infrastructură, în valoare de 41 milioane de euro, faţă de 14 milioane de euro – Arad, 21 milioane de euro – Caraş Severin, şi 23 milioane euro – Timiş. Judeţul nostru mai are proiecte declarate eligibile în valoare totală de 50,5 milioane de euro, dar care au fost trecute pe lista de rezervă, pentru că limita de finanţare a fost depăşită. Cu 25, 23 şi 21 milioane de euro, celelalte judeţe sunt mult sub valoarea noastră şi la acest capitol. Alte proiecte ale primăriilor din judeţul Hunedoara, pe infrastructură, în valoare de peste 19 milioane de euro, sunt în etapa de evaluare. Sper să se respecte regula introdusă de actualul guvern, iar judeţului Hunedoara să nu i se pună piedici în obţinerea finanţărilor europene, mai ales că toate proiectele au fost declarate eligibile”, declară Mircea Ioan Moloţ (foto), preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara.

2 comentarii la „S-a aprobat finanţarea drumului care traversează Ţinutul Pădurenilor

 • 12 noiembrie 2009 la 9:56
  Permalink

  Nenea Molot , intotdeauna inainte de campanie iti arati muschii ; dupa ce trece campania faci fis , exact ca si ceilalti liberali de la conducerea localitatilor . De ce nu mai zici nimic de CONURBATIA cu care ne-ati inebunit anul trecut ?

 • 12 noiembrie 2009 la 12:51
  Permalink

  bai prostane, conurbatia nu se face din cauza „ciumei portocalii” care se opune la tot ce inseamna viata mai buna pentru romani. documentele sunt la ministerele lor, dar a r fi culmea sa le aprobe pentru ca nu sunt in stare decat sa dea legi impotriva romanilor.
  arata-mi tu, daca esti asa destept, o lege data de nesimtitii astia de la guvernare, care sa fi fost spre binel nostru, in cele 9 luni de cand s-a agatat de putere.
  Tot ciuma portocalie nu vrea nici aeroport in Deva. Ca deh, de ce sa fim noi mai cu mot.
  daca era proiectul lor, il aprobau de numa, dar asa, dupa ei potopu…

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.