S-a anulat şi turneul de Grand Slam de la Wimbledon

2 aprilie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

All England Club, organizatorul Grand Slam-ului de la Wimbledon, a anunţat că a 134-a ediţie a turneului a fost anulată, fiind pentru prima dată după Al Doilea Război Mondial când Wimbledon, cel mai vechi turneu de Grand Slam, nu se poate desfăşura.

Anularea turneului londonez face parte dintr-o serie de măsuri pe care conducătorii din tenisul mondial le-au luat, începând cu anularea Indian Wells şi continuând, apoi, cu anularea tuturor turneelor până la începutul sezonului de iarbă.
Wimbledon devine astfel primul turneu de Grand Slam care este anulat din cauza pandemiei de coronavirus; US Open, deocamdată, rămâne la programul anunţat iniţial (se va juca, probabil, în perioada 31 august – 13 septembrie), iar Roland Garros s-a mutat în septembrie, la o săptămână după finalul turneului american, începând cu 20 septembrie.
All England Club, organizatorul Grand Slam-ului londonez, nu va avea nici o pierdere financiară, pentru că întrecerea a fost asigurată de organizatori în cazul unei epidemii. În mod inevitabil, va fi un impact financiar din anulare, cum ar fi o scădere a veniturilor din vânzările din jurul arenei, dar peste 80 la sută din sumă va putea fi acoperită.
Vor fi despăgubiri pentru cei care au cumpărat bilete şi pentru deţinătorii de drepturi de televiziune după prima anulare a acestui turneu din 1945 încoace. Preţul poliţei de asigurare este foarte mare, dar pare o afacere excelentă în păstrarea în mare parte a finanţelor tenisului britanic. (N. Gavrea)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Sportivii îşi transformă casa în sală de antrenamente

Perioada dificilă prin care trecem ca naţiune, virusul pandemic COVID-19, îi obligă pe sportivii de mare performanţă să găsească soluţii...

UEFA a decis: Islanda – România nu se mai joacă în 4 iunie

La două săptămâni de la prima şedinţă extraordinară pe Internet, UEFA a organizat a doua videoconferinţă cu reprezentanţii celor 55...

Anunţ APASERV VALEA JIULUI

Închide