<

Rugby. Ştiinţa Petroşani, prima victorie în noul sezon

18 septembrie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

Echipa de rugby Ştiinţa Petroşani (care evoluează în grupa Centru-Nord din campionat) a debutat cu o victorie în noua ediţie a Diviziei Naţionale de Seniori, al doilea eşalon valoric al sportului cu balonul oval din ţara noastră.

Studenţii din Valea Jiului au jucat acasă, în compania formaţiei Rugby Club Gura Humorului, iar elevii pregătiţi de Adrian Costache s-au impus fără probleme în faţa partenerilor de joc cu scorul de 38-17, în urma acestui rezultat Ştiinţa Petroşani primind şi bonusul ofensiv.
În etapa viitoare, programată sâmbătă, 22 septembrie, cu începere de la ora 13.00, Ştiinţa va juca tot la Petroşani, cu formaţia Clubului Sportiv Universitar “Aurel Vlaicu” Arad, care, în runda de debut, a câştigat meciul de pe teren propriu, cu bonus ofensiv, în faţa echipei Clubul Sportiv Municipal Sibiu, scorul final fiind de 54-18.
Echipa din Valea Jiului va conta în noul sezon competiţional pe serviciile lui Ciprian Căplescu, fost jucător la Steaua şi Dinamo, cel care a evoluat chiar din primul minut al actualului sezon pentru Ştiinţa Petroşani.
Ciprian Căplescu a marcat în acest meci două puncte şi a pasat în altele decisive, el fiind căpitanul echipei naţionale de rugby în 7 a României, dar şi antrenor la echipa de tineret de la Dinamo.
Căpitanul echipei naţionale de rugby 7 a României a avut o mare surpriză. La un control medical de rutină s-a descoperit faptul ca suferă de o afecţiune foarte rară, denumită, în termeni de specialitate, duplicitate renală. Concret, rugby-stul are patru rinichi, această anomalie fiind una nativă. “A fost o surpriză şi pentru mine. Nu am avut nici un simptom şi nici nu sunt afectat cumva. Medicii mi-au transmis că este un caz foarte rar, dar care nu mă încurcă în activitatea sportivă. Aşa că voi continua să joc rugby. Medicii mi-au recomandat consumul sporit de lichide pentru ca astfel, cei patru rinichi să fie puşi la treabă şi să se împiedice formarea pietrei”, a spus jucătorul la acea vreme.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Handbal. ACS Viitorul Veţel a cucerit Cupa Straja-Lupeni

Echipa de handbal feminin ACS Viitorul Veţel, pregătită de fosta jucătoare Alina Şovar – Matei, a ocupat locul I la...

Dorin Gligor, coordonatorul Pro România Hunedoara, declară: “În curând vom avea structuri alese şi în teritoriu”

Membrii organizaţiei judeţene Hunedoara a Pro România au decis să constituie Biroul Executiv Judeţean, format din 20 de membri. Noua...

Deputatul Lucian Heiuş: Dacă nu informează oamenii, cer demisia şefei DSVSA Hunedoara

Deputatul PNL de Hunedoara, Lucian Heiuş (foto), a cerut, într-o conferinţă de presă, prefectului Fabius Kiszely şi şefei de la...

Închide