Rugby fără spectatori

Biroul federal al Federaţiei Române de Rugby a decis ca finalele SuperLigii, pro­gramate în acest weekend, să se dispute fără spectatori, având în vedere evoluţia îngrijorătoare a situaţiei sanitare din Bucureşti.
Această decizie ţine cont şi de ratele ri­dicate de infectare din Bucureşti, dar şi din zonele limitrofe şi are ca scop diminuarea riscului epidemiologic în rândul spec­ta­torilor, organizatorilor şi al sportivilor, pr­e­cizează comunicatul.
Cluburile participante în finalele Super­Ligii vor beneficia de maximum 30 locuri pentru fiecare echipă, accesul putându-se face în stadion numai cu respectarea pre­vederilor HG 1090, adică cei vaccinaţi sau trecuţi prin boală.
„A fost o decizie grea de luat, pe care am tot analizat-o şi discutat-o în aceste zile. Este foarte important să prevenim, să fim cât mai precauţi şi să eliminăm orice risc de infectare atât în rândul suporterilor, cât şi al sportivilor. Încercăm astfel să gestionăm cât mai bine această situaţie şi sperăm ca prin eforturile tuturor să putem să ne revedem în noiembrie, toţi, pe stadion”, a declarat preşedintele FRR, Alin Petrache.
Spectatorilor care şi-au achiziţionat bi­lete pentru finalele SuperLigii de sâmbătă 16 octombrie li se va restitui integral con­travaloarea acestora. Accesul jurnaliştilor se va face pe baza de acreditare, res­pec­tându-se normele sanitare în vigoare.
Sâmbătă, în finala mică, de la ora 12:00, se vor întâlni CS Dinamo şi SCM Timişoara, iar în finala finala mare, de la ora 17:30, CSA Steaua o va înfrunta pe campioana en titre, CSM Ştiinţa Baia Mare.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.