Biroul de Permise de la Petroșani va fi deschis de luni până vineri

Biroul din Valea Jiului deservește po­pu­lația din aproape jumătate de județ, în­ce­pând de la comuna Pui și până la Câmpu lui Neag. Acest birou zonal de Înma­tri­cu­lare a Vehiculelor este funcțional din luna septembrie a anului trecut, însă progra­mul este de doar o zi pe săptămână în prezent.

Spațiu suplimentar
Din acest motiv, împreună cu Instituția Pre­fectului de Hunedoara, în subordinea că­reia se află la nivel județean acest ser­viciu, administrația publică locală de la Pe­troșani a identificat soluții pentru alocarea unui spațiu suplimentar, astfel încât să se poată ajunge la un program zilnic.
„Este practic o normalizare a instituțiilor, care trebuie să fie în slujba cetățeanului, și re­prezintă pași concreți către des­cen­tra­lizarea serviciilor și apropierea acestora de oameni. Aceste demersuri nu se vor opri aici și am demarat procedurile astfel încât în curând și examenul teoretic pentru ob­ți­nerea permiselor auto să poată fi susținut la Petroșani”, a declarat primarul mu­ni­ci­piului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi. Potrvit prefectului Călin Marian, pentru deservirea biroului de la Petroșani vor mai fi angajate încă 4 persoane.”Dorim ca instituțiile sta­tului, Înmatriculările, Permisele Auto, care țin de Instituția Prefectului, să vină către oameni. Toți beneficiarii, de la Hațeg până în Valea Jiului să se concentreze pe acest Birou de Permise și Înmatriculări, care va fi în Petroșani, cu sprijinul domnului primar Ti­beriu Iacob – Ridzi care a pus la dispoziție Instituției Prefectului spațiul în comodat. Noi vom face toate investițiile necesare astfel încăt această instituție să fie perfect funcțională. Dorim pe viitor ca și examenul teoretic, sala, să nu se mai desfășoare pen­tru toată lumea la Deva, ci să concentrăm pentru acest areal totul la Petroșani”, a subliniat Călin Petru Marian, Prefectul ju­dețului. Biroul ar urma să aibă program zil­nic începând din ianuarie 2022. (M.G.)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.