Asigurări medicale pentru sportivii olimpici ai României

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a în­cheiat un parteneriat cu Allianz Ţiriac în ur­ma căruia sportivii olimpici români be­ne­ficiază de poliţe de asigurare în valoare to­tală de 24 de milioane de euro.

La început de drum
În baza acestui parteneriat se va asigura per­formanţa sportivă prin poliţele de asi­gu­rare, atât pentru olimpicii români, prin asi­gurări de sănătate, de călătorie, medicale, dar şi pentru Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, prin activele pe care le deţine, precum bazele de pregătire.
Suma asigurată a tuturor contractelor de asigurare ajunge la 24 de milioane de euro iar preşedintele COSR, Mihai Covaliu, a afirmat că parteneriatul este valabil până în 2026. „Parteneriatul nostru cu Allianz Ţiriac este la început de drum şi sunt convins că va fi bazat pe respect şi încredere, ne onorează şi suntem mândri să anunţăm astăzi un nou membru al Team Romania. Cel puţin până în 2026 vom asigura sportivilor tot ceea ce au nevoie pe această direcţie. Avem în faţă cea mai densă perioadă, începem în februarie cu Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, apoi două ediţii ale Festivalului Tineretului Euro­pean, una de iarnă şi una de vară, după aceea Jocurile Europene la care putem obţine calificarea la mai multe discipline pentru Jo­curile Olimpice de la Paris 2024. Acest par­te­neriat asigură acea încredere de care spor­tivii au nevoie la următoarele competiţii. Spor­tivii care vor participa la competiţii sub egida celor cinci cercuri olimpice vor fi asi­guraţi în urma acestui parteneriat pe care astăzi l-am semnat cu Allianz Ţiriac”, a spus preşedintele COSR.
Scrimera Ana-Maria Popescu, medaliată cu argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo, pre­zentă la semnarea parteneriatul a declarat: „Pentru noi toţi este foarte important să avem alături de noi un partener care ştie ce înseamnă performanţă. Atât timp cât te simţi în siguranţă, eşti cu un pas mai aproape de podium” iar înotătorul David Popovici pre­zent și el la ceremonie a spus: „Mă bucur că în­cepând de astăzi avem alături de noi un par­tener atât de puternic şi de important care să ne ajute să avansăm şi să evoluăm pe drumul nostru olimpic. E importanţă fim asiguraţi şi acum vom putea avea parte de asta”.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.