Rudi, căţelul salvat din puţul de mină, răpus de bătrâneţe

În martie 2015, o operaţiune de proporţii a salvamontiştilor hunedoreni avea să se finalizeze cu salvarea unui căţel care a ajuns în grija primarului municipiului Brad. Florin Cazacu (foto) a fost impresionat atunci de puterea patrupedului şi de voinţa acestuia de a supravieţui, după ce a fost aruncat de cineva într-un puţ de mină de pe raza localităţii. 02 rudi
Din păcate, şi spre regretul tuturor, la un an de zile de la adopţie, Rudi, câinele supravieţuitor, a murit de bătrâneţe. ”A mai trăit încă un an de la data salvării din puţul de mină în care probabil a fost aruncat. A supravieţuit în mod miraculos în urma unei căderi de la aproape 60 de metri şi a murit în data de 2 martie 2016 din cauza vârstei înaintate, cu toate eforturile făcute de medicul veterinar”, spune primarul Florin Cazacu. Căţeluşul a stat o săptămână în puţul de mină până când a fost salvat, iar edilul dar şi salvatorii au fost impresionaţi de tăria şi dorinţa acestuia de a supravieţui.
„Este un căţel foarte frumos, maidanez, dar avea ceva interesant. Îngrijit, chiar este un câine foarte frumos. Probabil a mirosit ceva la gura puţului şi fiind frunze uscate, pe ele aluneci foarte uşor, a căzut în puţ. L-au auzit nişte băieţi din zonă cum plângea şi ne-au cerut ajutorul. Culmea este că deşi a căzut vreo 60 de metri în gol, n-a păţit nimic. Puţul este deosebit de periculos, pereţii sunt destul de instabili şi ne-am temut puţin şi noi. Avem însă o sculă nouă, un trepied special, şi l-am putut testa şi în situaţii reale ”, declara în urmă cu un an de zile Ovidiu Bodean, şeful Serviciului Public Salvamont Hunedoara. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.