Romeo Beja nu renunţă

7 decembrie 2016 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate

03-romeo-bejaMaximilian Gânju

A avut trei eşecuri până acum, toate încercările de suspendare a pedepsei de cinci ani de închisoare ori de rejudecare a dosarului ”Mineriada 99” fiind respinse, dar nu se dă bătut.

Romeo Beja (foto) a contestat decizia Curţii de Apel Bucureşti privind revizuirea dosarului său, instanţa considerând că solicitarea fostului sindicalist este neîntemeiată, astfel că i-a fost respinsă. Decizia magistraţilor nu este una definitivă, iar Romeo Beja a făcut apel şi mai are o încercare prin care speră să scape de celula închisorii.
Fostul vicepreşedinte al Ligii Sindicatelor Miniere Valea Jiului a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru subminarea puterii de stat. Procesul în care a fost judecat pentru Mineriada din 1989 avea să se finalizeze în septembrie 2005, după decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, însă Beja a reuşit să fugă din ţară înainte de pronunţarea sentinţei. S-a refugiat în Austria şi a primit statut de azilant politic, iar autorităţile române nu s-au putut atinge de el timp de 10 ani. Romeo Beja s-a întors în ţară la finele anului trecut, convins fiind că fapta s-a prescris. A fost arestat chiar din faţa judecătorului care ar fi trebuit să constate că a trecut termenul legal în care putea fi încarcerat.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. pe faza spune:

    “Procesul în care a fost judecat pentru Mineriada din …1989”. Ba, MESAGERUL lui C.A.C.A.T, trezeste-te, daca nu era 1989, voi erati in continuare cu intelect la limita, gen “Cutezatorii”.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Criminalul din peşteră a fost condamnat

Costin Munteanu, bărbatul din Petrila judecat pentru că şi-a omorât concubina şi i-a abandonat cadavrul în Peştera Vacii, din Cheile...

Preşedintele PNL Hunedoara îi cere demisia şefului poliţiştilor hunedoreni

Campania electorală nu se putea termina fără să avem parte de acuzaţii şi tot felul de ameninţări. Nu ar fi...

Bulina neagră, 8.12.2016

Alina State, administratorul firmei AVIS 3000 Pentru că nu şi-a onorat promisiunile făcute echipei de fotbal de la CNS Cetate...

Închide