Criminalul din peşteră a fost condamnat

7 decembrie 2016 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

03-criminalCostin Munteanu, bărbatul din Petrila judecat pentru că şi-a omorât concubina şi i-a abandonat cadavrul în Peştera Vacii, din Cheile Roşia, unde a fost găsit de un turist, a fost condamnat în prima instanţă.
„Inculpatul a fost condamnat la 12 ani de închisoare cu executare, fiindu-i interzise anumite drepturi civile pe o perioadă de trei ani. Instanţa a dedus din pedeapsa aplicată perioada stată de inculpat în arest preventiv, măsură dispusă din 24 mai 2016”, a informat Ildiko Glăman, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara. Aceasta a mai spus că instanţa a admis cererea a două părţi civile din dosar de acordare de despăgubiri morale şi materiale, obligându-l pe Munteanu să le plătească o sumă totală de 54.200 de lei. Acesta va mai avea de achitat cheltuieli judiciare către stat şi către părţile civile din dosar de aproape 14.000 de lei. Hotărârea tribunalului nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.
Din datele anchetatorilor, crima de care este acuzat bărbatul din Petrila s-a petrecut cu aproximativ un an şi jumătate în urmă. Costin Munteanu a fost descoperit şi pus sub acuzare la un an de zile distanţă, după numeroase audieri şi confruntări, dar şi pe baza probelor ADN. Surse din anchetă susţin că pensionarul nu şi-a recunoscut nici o clipă fapta, pe tot parcursul anchetei şi a încercat să-i inducă în eroare pe criminalişti, modificându-şi constant declaraţiile. Din momentul în care a fost pus sub acuzare, Costin Munteanu a fost arestat preventiv, măsură care i-a fost menţinută de instanţă. (N. Bumbac)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Preşedintele PNL Hunedoara îi cere demisia şefului poliţiştilor hunedoreni

Campania electorală nu se putea termina fără să avem parte de acuzaţii şi tot felul de ameninţări. Nu ar fi...

Bulina neagră, 8.12.2016

Alina State, administratorul firmei AVIS 3000 Pentru că nu şi-a onorat promisiunile făcute echipei de fotbal de la CNS Cetate...

Bulina albă, 8.12.2016

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru preocuparea constantă de a prezenta pe „scândura”  deveană spectacole în premieră, cu...

Închide