România poate organiza Cupa Mondială la baschet din 2027

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu şi secretarul general George Boroi, s-au întâlnit cu Andreas Zagklis, secretarul general/CEO al Federaţiei Internaţionale de Baschet (FIBA) şi cu Michel Filiau, consilier FIBA în relaţii externe, fiind discutată posibilitatea ca România să primească organizarea Cupei Mondiale FIBA din anul 2027, la seniori masculin.

90 de ani
„Principalele teme de discuţie dintre conducerea COSR şi reprezentantul FIBA, care deţine cea mai importantă funcţie executivă, au avut la bază rolul în dez­vol­tarea mondială şi importanţa pe care România o acordă baschetului 3×3, cea mai nouă disciplină olimpică. S-a vorbit despre desemnarea României drept ţară co-or­ga­nizatoare a Campionatului Mondial de Baschet 3×3 pentru tineret. Evenimentul va avea loc la începutul lunii octombrie 2022 într-un oraş care urmează a fi confirmat (Bucureşti, Cluj, Iaşi). De asemenea, a fost dis­cutată posibilitatea de a organiza la Bucu­reşti (Arena Arcul de Triumf) a Campio­natului Mondial FIBA din anul 2027, la masculin, seniori, o premieră absolută pen­tru sportul românesc”, a anunţat COSR.
În acest an, baschetul românesc aniver­sează 90 de ani de când a devenit membru fondator al Federaţiei Internaţionale alături de alte şapte ţări, Grecia, Italia, Argentina, Elveţia, Letonia, Portugalia şi Cehoslovacia. Ţinând cont de acestea, FIBA a programat o serie de vizite aniver­sare, România având onoarea să fie primul membru fondator care beneficiază de o vizită FIBA la nivel înalt.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.