Sport

Franța va fi gazda Cupei Mondiale la rugby în 2025

Franţa va organiza Cupa Mondială de rugby în XIII în 2025, la 71 de ani de la apariţia acestei competiţii în calendarul in­ternaţional, a anunţat Federaţia fran­ceză de specialitate, citată de presa din Hexagon.

Preț mic al biletului
Programată iniţial în Statele Unite şi Canada, iar apoi amânată din motive finan­ciare, cea de-a 17-a ediţie a Mondialului de rugby în XIII va avea loc în Franţa, ţară care a mai găzduit de două ori singură acest eve­niment, în 1954 şi 1972, fiind de asemenea co-organizatoare a ediţiilor din 2000 şi 2013, alături de Marea Britanie şi Irlanda.
Conform comunicatului Federaţiei fran­ceze de rugby în XIII, turneul din 2025 se va întinde pe durata a cinci săptămâni, în pe­rioada octombrie – noiembrie, şi va cuprinde patru competiţii care vor avea loc simultan (masculin, feminin, tineret şi fotolii cu rotile), urmând să se deruleze în 40 de oraşe din întreaga ţară.
„Mondialul din 2025 va fi o competiţie po­pulară. Preţul mediul al unui bilet va fi într-a­de­văr mai mic de 30 de euro şi va permite ast­fel întregului public să participe la această sărbătoare”, a subliniat federaţia.
Franţa nu a reuşit să câştige niciodată Cupa Mondială de rugby în XIII, având două finale disputate, în 1954 şi 1968.Ediţia 2021, amânată cu un an din cauza pandemiei, este prevăzută în Anglia, în perioada 15 octom­brie – 19 noiembrie 2022.
Franţa va găzdui şi următoarea Cupă Mon­dială de rugby în XV, în anul 2023, iar apoi Jocurile Olimpice şi Paralimpice de vară, în 2024.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura