Politica si administratie

România normală a guvernanţilor. „România lucrului bine făcut” înseamnă şi îngroparea judeţului Hunedoara

În acest an şi jumătate de guvernare a coa­liţiei PNL, USR PLUS şi UDMR am avut parte doar de vizite ale liderilor acestora în teritoriu în scop electoral. În acest an am aflat cu toţii ca alocaţiile nu se măresc, că pensiile sunt îngheţate, salariile sunt plafonate şi că nu există măsuri concrete pentru susţinerea mediului de afaceri.
Totodată, am aflat de la ministrul muncii că aproximativ 1 milion de români din diaspora, s-au întors în ultimul an în România. Pentru aceştia nu a fost luată nicio măsură pentru a-i încuraja să rămână aici, acasă. Aceeaşi inconsistenţă a deciziilor o regăsim şi în cazul ministrului educaţiei, care ignoră posi­bi­litatea de a-i susţine pe copiii recent întorşi în ţară să se integreze în sistemul de edu­caţie.
Şi asta nu este tot! Aflăm din presă că, Pro­gramul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) a fost tranformat de coaliţia de gu­ver­nare în programul naţional al celor puţini şi no­ro­coşi, al primarilor judeţelor care susţin ac­tua­lul Guvern. Nu este drept, nu este cins­tit ceea ce se întămplă. De ce acest Executiv ale­ge să îi pedepsească pe cetăţenii acestei ţări?
În acest puzzle al apocalipsei care aparţine ac­­tualului Guvern, judeţul Hunedoara bate pasul pe loc. Cu puţin timp în urmă, minerii
s-au văzut nevoiţi să stea blocaţi în subteran să protesteze pentru a-şi primi drepturile sa­lariale. Din partea guvernanţilor, nicio reac­ţie! Nimeni, dar absolut nimeni nu a venit în judeţ să îi asculte. Cât despre viitorul Termo­cen­tralei Mintia, ieri am aflat de la tribuna Camerei De­pu­taţilor că se doreşte vânzarea ei. Gu­ver­nanţi, de ce vreţi să vindeţi Ro­mânia? Ce să mai vorbim despre CFR Marfă. Se cunoaşte deja că peste 100 de oameni, numai din jude­ţul Hunedoara, vor rămâne fără loc de muncă.
Ştiu că printre colegii parlamentari care susţin această coaliţie de dreapta există şi oameni cu frică de Dumnezeu, oameni care i-au reprezentat pe români. PSD, aşa cum a afirmat preşedintele partidului, Marcel Cio­lacu, va depune o moţiune de cenzură. Sper să facem front comun şi să răspundem do­rinţei poporului,să trimitem acasă acest Guvern care a demonstrat deja de nenu­mă­rate ori că nu îşi iubeşte ţara.

Natalia-Elena INTOTERO
Deputat PSD Hunedoara
Preşedintele Comisiei pentru învăţământ

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.