România în grupă cu Germania în preliminariile Cupei Mondiale de fotbal

8 decembrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

În urma tragerii la sorți, la Zurich, a grupelor pentru preliminariile Cupei Mondiale de fotbal din 2022, care va fi găzduită de Qatar, naţionala României a fost repartizată în Grupa J, alături de Germania, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia şi Liechtenstein. Reprezentativa României, care a făcut parte din a doua urnă valorică, nu s-a mai calificat la un turneu final de Cupă Mondială din 1998, în Franţa.

Cele 55 de reprezentative europene au fost împărţite în cinci grupe de câte cinci echipe şi cinci de câte şase echipe. Câştigătoarele celor zece grupe se vor califica la CM 2022. Ocupantele locurilor secunde vor intra (zece la număr), alături de cele mai bune două câştigătoare de grupe din Liga Naţiunilor care nu se află pe primele două poziţii în preliminarii, într-o serie de două baraje pentru a stabili ultimele trei selecţionate europene calificate (din 12 echipe vor rămâne 6, apoi 3).

Meciurile din preliminariile europene pentru CM 2022 vor avea loc după următorul calendar: 24-31 martie 2021 – trei partide, 1-8 septembrie 2021 – trei partide, 8-12 octombrie 2021 – două partide, 11-16 noiembrie 2021 – două partide, 24-25 martie 2022 – baraje într-o singură manşă, 28-29 martie 2022 – baraje într-o singură manşă.

Prin decizia Comitetului Executiv UEFA, toate partidele din preliminarii vor beneficia de arbitraj VAR. Cele 10 ocupante ale locurilor secunde vor forma un clasament separat, în baza rezultatelor din aceste preliminarii. Primele şase locuri secunde vor fi gazde ale primului baraj, disputat într-o singură manşă. Celelalte patru echipe plus cele două formaţii care vin din Liga Naţiunilor vor fi oaspete.

Tragerea la sorţi a grupelor preliminare a fost efectuată de fostul internaţional italian Daniele de Rossi şi de fostul internaţional olandez Rafael van der Vaart.

Componenţa grupelor preliminare din zona Europa

Grupa A: Portugalia, Serbia, Irlanda, Luxemburg, Azerbaidjan;

Grupa B: Spania, Suedia, Grecia, Georgia, Kosovo;

Grupa C: Italia, Elveţia, Irlanda de Nord, Bulgaria, Lituania;

Grupa D: Franţa, Ucraina, Finlanda, Bosnia-Herţegovina, Kazahstan;

Grupa E: Belgia, Ţara Galilor, Cehia, Belarus, Estonia;

Grupa F: Danemarca, Austria, Scoţia, Israel, Insulele Feroe, Rep. Moldova;

Grupa G: Olanda, Turcia, Norvegia, Muntenegru, Letonia, Gibraltar;

Grupa H: Croaţia, Slovacia, Rusia, Slovenia, Cipru, Malta;

Grupa I: Anglia, Polonia, Ungaria, Albania, Andorra, San Marino;

Grupa J: Germania, România, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia, Liechtenstein.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
AJF Hunedoara vrea certificarea echipelor de Liga a IV-a

Săptămâna viitoare este programată o nouă ședință a Comitetului Executiv al AJF Hunedoara, ultimul eveniment din acest an pe care forul...

Handbal feminin Divizia A. CSM Deva vrea promovarea la final de sezon

De foarte mult timp, iubitorii handbalului feminin  își doresc  ca municipiul  reședință de județ să  revină în rândul localităților care au o echipă  înscrisă într-un...

Prelungirea aplicării unor măsuri de protecție socială

În Monitorul Oficial Nr.1189 din 7 decembrie 2020, a fost publicată Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 211/2020 din 4...

Închide