Regulă la Jocurile Olimpice de la Tokyo: să nu vorbești …tare

8 decembrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Jocurile Olimpice de la Tokyo, amânate pentru vara anului viitor, se vor desfăşura în condiţii pandemice, iar regulile impuse de organizatori sunt foarte stricte.

Olimpiada reprogramată pentru 2021, la Tokyo  va arăta bizar din cauza regulilor neobişnuite pe care sportivii vor fi obligaţi să le respecte. Japonezii au anunţat mai multe măsuri extraordinare pentru desfăşurarea mult aşteptatului eveniment.

În primul rând, participanţii vor fi testaţi în mod regulat şi vor respecta restricţiile, iar dacă nu se vor conforma regulilor vor fi sancţionaţi. Organizatorii au anunţat şi ce se va întâmpla în cazurile de coronavirus confirmate.

Reguli neobişnuite pentru sportivi şi spectatori la Jocurile Olimpice de la Tokyo: vor avea interdicţie de a vorbi tare în timpul liber. Interesant este că toţi sportivii vor semna un cod de conduită în care li se va cere să nu vorbească tare, să evite contactul fizic cu alte persoane şi să poarte măşti atunci când nu se antrenează sau nu sunt angrenaţi în competitive.

De asemenea, spectatorii veniţi din alte ţări la Olimpiada de la Tokyo vor fi scutiţi de carantină şi vor putea circula cu mijloacele de transport în comun. Dar aceştia vor trebui să respecte la rândul lor mai multe reguli stricte, între care se numără şi interdicţia de a ţipa.

În ceea ce priveşte măsurile anti-coronavirus, prima testare pentru Covid -19 se va face la sosirea în Japonia. Intervalul de retestare va fi de la 96 până la 120 de ore. Pentru tratarea cazurilor pozitive va exista un centru de control al infecţiilor. Raportul organizatorilor, întocmit după dezbateri intense, are 54 de pagini, însă nu prevede încă numărul maxim de spectatori. O decizie în acest sens va fi luată anul viitor.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
România în grupă cu Germania în preliminariile Cupei Mondiale de fotbal

În urma tragerii la sorți, la Zurich, a grupelor pentru preliminariile Cupei Mondiale de fotbal din 2022, care va fi...

AJF Hunedoara vrea certificarea echipelor de Liga a IV-a

Săptămâna viitoare este programată o nouă ședință a Comitetului Executiv al AJF Hunedoara, ultimul eveniment din acest an pe care forul...

Handbal feminin Divizia A. CSM Deva vrea promovarea la final de sezon

De foarte mult timp, iubitorii handbalului feminin  își doresc  ca municipiul  reședință de județ să  revină în rândul localităților care au o echipă  înscrisă într-un...

Închide