Regulă la Jocurile Olimpice de la Tokyo: să nu vorbești …tare

Jocurile Olimpice de la Tokyo, amânate pentru vara anului viitor, se vor desfăşura în condiţii pandemice, iar regulile impuse de organizatori sunt foarte stricte.

Olimpiada reprogramată pentru 2021, la Tokyo  va arăta bizar din cauza regulilor neobişnuite pe care sportivii vor fi obligaţi să le respecte. Japonezii au anunţat mai multe măsuri extraordinare pentru desfăşurarea mult aşteptatului eveniment.

În primul rând, participanţii vor fi testaţi în mod regulat şi vor respecta restricţiile, iar dacă nu se vor conforma regulilor vor fi sancţionaţi. Organizatorii au anunţat şi ce se va întâmpla în cazurile de coronavirus confirmate.

Reguli neobişnuite pentru sportivi şi spectatori la Jocurile Olimpice de la Tokyo: vor avea interdicţie de a vorbi tare în timpul liber. Interesant este că toţi sportivii vor semna un cod de conduită în care li se va cere să nu vorbească tare, să evite contactul fizic cu alte persoane şi să poarte măşti atunci când nu se antrenează sau nu sunt angrenaţi în competitive.

De asemenea, spectatorii veniţi din alte ţări la Olimpiada de la Tokyo vor fi scutiţi de carantină şi vor putea circula cu mijloacele de transport în comun. Dar aceştia vor trebui să respecte la rândul lor mai multe reguli stricte, între care se numără şi interdicţia de a ţipa.

În ceea ce priveşte măsurile anti-coronavirus, prima testare pentru Covid -19 se va face la sosirea în Japonia. Intervalul de retestare va fi de la 96 până la 120 de ore. Pentru tratarea cazurilor pozitive va exista un centru de control al infecţiilor. Raportul organizatorilor, întocmit după dezbateri intense, are 54 de pagini, însă nu prevede încă numărul maxim de spectatori. O decizie în acest sens va fi luată anul viitor.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare