România în Comitetul Executiv al federației internaționale

Marcela Maria Fumea (foto) a fost aleasă, sâmbătă, membru în Comitetul Executiv al Federaţiei Internaţionale de Gimnastică, în cadrul celui de-al 83-lea Congres al organizaţiei, care are loc la Antalya.

Vicepreşedinta Federaţiei Române de Gimnastică a obţinut cele mai multe voturi, 67, în al doilea tur de scrutin dintre cele 7 personalităţi care au fost alese. Fumea este prima femeie din România aleasă în conducerea FIG, potrivit FRG.

Fumea, născută în 1953, a practicat gimnastica ritmică de performanţă, fiind campioană universitară şi naţională (ansamblu 1975, 1978) şi obţinând bronzul la Campionatele individuale de gimnastica ritmică din 1975, 1976, 1977.

A absolvit Institutul Politehnic Bucureşti şi Şcoala de Antrenori de pe lângă CNEFS, devenind antrenoare de gimnastică ritmică şi aerobică. A participat, în calitate de coregraf, la pregătirea loturilor naţionale de juniori şi a celui olimpic de la Deva, în perioada 1993-1994, iar din 1994 este antrenoare la lotul naţional de gimnastică aerobică.

Japonezul Morinari Watanabe a fost reales în funcţia de preşedinte al Federaţiei internaţionale, cu 81 de voturi, faţă de 47 primite de contracandidatul său, preşedintele Federaţiei europene, azerul Farid Gaibov.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.