Sport

Derby-ul județean a fost câștigat de Jiul Petroșani

În seria a VII-a, a fost programat derby-ul dintre CSM Jiul Petroșani și CSM Deva. Gazdele au profitat de numeroasele probleme de efectiv ale devenilor (au absentat Kelemen, Plută, Vasilescu, Sulea) și au reușit să se impună, deși au lipsit din echipa locală Torkos (suspendat după eliminarea din partida cu Șimian) și Remus Sandu.

 

Dorință mai mare de victorie

Deși nu a fost un joc cu multe faze de poartă, Liviu Herci a  înscris primul gol, cu o execuție individuală de generic, un șut de la 35 de metri în vinclul porții lui Bădescu, o minge pe care nu o putea apăra nici un portar din lume. Golul al doilea al gazdelor a venit în ultimul minut de prelungiri, când meciul era deja jucat, Caralicea finalizând un contraatac purtat doi contra unu.

Aurel Moldovan, antrenorul celor de la CSM Jiul Petroșani, a declarat după joc: „A fost un meci de luptă, mai puțin spectaculos, s-a jucat mult cu mingi lungi, la bătaie. Dacă meciul a plăcut prin ceva, asta a fost prin angajament, nu prin prestație. Am avut un penalty neacordat în prima repriză, fază de singur cu portarul, arbitrul a dat galben pentru simulare. Important până la urmă e că am câștigat azi, sunt trei puncte foarte mari obținute în fața echipei de pe locul 2 în serie. Urmează pentru noi o deplasare extrem de grea la Reșița, după care jucăm acasă cu Viitorul Târgu Jiu, ne concentrăm pe acel meci din etapa viitoare”.

De partea cealaltă, Ștefan Nanu, antrenorul echipei devene a spus: „Am jucat slăbuț și noi și ei. Fără acel eurogol la șutul de la 35 de metri al lui Herci probabil că se termina 0 – 0. Am întâlnit o echipă cu atitudine, care a arătat o mai mare dorință de victorie, chiar îi felicit pe cei de la Jiul, au luptat, și-au dorit mai mult. A fost și un teren greu, nu ne-am putut face jocul de posesie, plus că ne-au lipsit patru titulari și asta s-a văzut. Am fost nevoit să improvizez cu Bogdanovici fundaș dreapta, iar Kayondo are în continuare probleme la gleznă, practic azi am jucat fără vârf de atac. Nu am avut ce schimbări să fac, am avut numai copii pe bancă, am fost 15 de toți. Arbitrajul a ridicat semne de întrebare, cu eliminarea lui Creciunesc pentru al doilea galben. Pentru meciul cu Gilortul îi aștept să revină în primul 11 pe Plută, Vasilescu și Sulea, lipsa ultimului s-a simțit mult în atac la Petroșani.”

CSM Jiul: Trașcă – Stoicoiu, Ionică, Marin, Bădărău – Herci, Simoneac – Turcu, Petrescu (80 Mazilu), Cocină – Teleru (60 Caralicea). Antrenor, Aurel Moldovan.

CSM Deva: Bădescu – Bogdanovici, Dobre, Iordache, Doboș – Cr. Creciunesc (eliminat 55), Țoiu, Marinca, Stelea (80 Branea), Bloj – Kayondo. Antrenor, Ștefan Nanu.

 

În sfârșit, au învins!       

Într-o altă partidă din această serie, Aurul Brad s-a impus cu 3 – 0 în fața celor de la Viitorul Pandurii, fiind prima victorie, una obținută după un joc foarte bun al gazdelor. În minutul 53, Talpaș reușeste să înscrie cel de al doilea gol pentru brădeni, după o pătrundere în careul advers iar scorul final va fi  stabilit de către Ionuț Filipaș, în minutul2 al prelungirilor.

Ioan Petcu a declarat la finalul partidei: „Am făcut cel mai bun joc de până acum. Pe lângă cele trei goluri marcate am mai avut alte trei ocazii singur cu portarul, Jorza în prima repriză și Raul Filipaș pe final, la el s-a văzut lipsa de experiență, e încă un copil. A venit prima victorie, sunt trei puncte importante, cu care ne-am apropiat în clasament de echipele din fața noastră. Etapa viitoare jucăm la Ezeriș un meci la fel de important, sperăm să continuăm să aducem puncte”.

 

Rezultatele etapei seria a VII-a:

CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu – ACS Progresul Ezeriş         1-1

CSM Jiul Petroşani – CSM Deva                                          2-0

ACS Viitorul Şimian -CSM  Reșița                                       1-6

CS Armata Aurul Brad – ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu II  3-0

CS Gilortul Târgu Cărbuneşti – AFC Voinţa Lupac               1-2.

 

Clasamentul după etapa a 11-a:

  1. CSM Reșița                       11   10     1       0      32-5       27     31  puncte
  2. CSM Deva                        11     7     1       3      15-8         7      22
  3. CS Pandurii Lignitul          11     5     6       0      19-7       12      21
  4. AFC Voinţa Lupac             11     6     3       2     20-13        7      21
  5. ACS Viitorul Şimian          11     3     3       5     16-21      -5       12
  6. ACS Progresul Ezeriş        11     3     3       5     12-19      -7       12
  7. CSM Jiul Petroşani            11    3     2       6     9-13         -4      11
  8. Gilortul Tg. Cărbuneşti      11    2     3       6     14-24      -10       9
  9. Viitorul Pandurii               11     2     3      6     7-21       -14        9
  10. CSA Aurul Brad                11     1     1       9     7-20       -13.      4

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura