Sport

România, fără medalie la Beijing

Marian Gîtlan și Darius Șerban (foto) au ter­minat p­e locul 14 competiția olimpică la sanie, dublu masculin. Ei au reușit cea mai bună clasare pentru delegația României la actuala ediție de Jocuri Olimpice de iarnă.

Depistată dopată
Plecați cu numărul 13 de la start, cei doi sportivi români au avut o primă manșă mai bună, au zburat cu peste 123 km/h pe pârtia de la Yanqing, fiind înregistrați cu al 13-lea timp, 59.694.
În manșa secundă, presiunea și-a pus amprenta pe evoluția lor care au avut două mici greșeli în virajele cheie din partea de final a pârtiei, dar sportivii noștri au reușit totuși să rămână în primele 15 echipaje, ob­ținând cel mai bun loc pentru sania de dublu masculin de după JO Torino 2006, locul 14. Timpul total, 1:59.937.
La prima participare olimpică, Marian Gîtlan (24 ani) și Darius Șerban (19 ani) sunt bucuroși că au putut trăi cea mai intensă experiență din cariera lor.
Maria Ioana Constantin a fost descalifi­cată în proba de slalom, schi alpin. Schioarea din România a început traseul excelent, avea doar două secunde în spatele liderului la primul intermediar, dar ulterior a ratat o poartă, ceea ce a dus la descalificarea sa.
Rusoaica Kamila Valieva, medaliată cu aur în concursul pe echipe la patinaj artistic de la Beijing, a fost depistată dopată cu o subs­tanță interzisă, un medicament folosit pen­tru combaterea problemelor cardiace, dar care nu contribuie la îmbunătăţirea perfor­man­ţelor sportive.
Din cauza acestui test pozitiv, ceremonia de acordare a medaliilor în proba pe echipe a concursului de patinaj artistic de la JO 2022 nu s-a desfăşurat, iar Comitetul Inter­na­­ţional Olimpic (CIO) şi Federaţia inter­na­ţională au precizat că „a apărut o problemă în ultimul moment, care necesită să fie exa­minată juridic, urmând să fie comunicate alte detalii în zilele următoare”.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.