România este guvernată de PNL prin minciună, ipocrizie, indiferenţă şi ameninţare

Democraţia este ameninţată de interesele de grup ale PNL care, prin îngrădirea dreptu­rilor la educaţie, sănătate şi un trai decent, refuză să guverneze în interesul românilor.
În timp ce PSD implementa programe guver­namentale, repara inechităţile din Legea Pen­siilor, majora salarii pentru ca medicii să nu mai plece din ţară şi majora pensii pentru ca seniorii să aibă o viaţă decentă, PNL săpa la temelia democraţiei, instiga la ură, dorea alegeri anticipate şi pregătea terenul pentru impunerea propriului guvern.
Prin minciună, dezinformare şi dezbinare, PNL a ignorat voinţa electoratului din anul 2016 şi acum ameninţă democraţia, apărând interesele de grup ale PNL, grup care a des­fiin­ţat ministere, subminează zilnic autori­ta­tea unor instituţii publice şi evită să-şi asume eşecul propriei guvernări.
La aproape un an de guvernare faptele PNL sunt evidente: promisiuni electorale neono­rate, economia ţării în declin, împrumuturi pe bandă rulantă, puterea de cumpărare tot mai scăzută, legi nerespectate şi aplicate dis­cre­ţionar după bunul plac, sănătatea românilor tot mai precară, educaţia pusă la grea încer­care şi românii tot mai dezbinaţi.
Într-o democraţie sănătoasă, nu se poate exclude un partid de opoziţie, faptele trebuie să fie în concordanţă cu legile, legile se fac în interesul românilor şi României, cetăţenii tre­buie protejaţi nu batjocoriţi, autoritatea şi rolul instituţiilor publice trebuie respectate.
Distrugerea democraţiei a început în mo­mentul în care s-a redus numărul de minis­tere, profesioniştii din instituţiile publice au fost înlocuiţi cu persoane slab pregătite pro­fe­sional şi afacerile personale ale clientelei de partid s-au mutat la guvern şi au început să prospere.
Pentru PNL, alegerile sunt mai importante decât sănătatea, acapararea puterii prioritară în faţa educaţiei şi afacerile cu firmele de casă mai prospere decât traiul de zi cu zi al românilor.
PNL a dovedit modul de guvernare răzbu­nător, fără să ţină cont că românii nu trebuie uitaţi, sacrificaţi, minţiţi şi învrăjbiţi.
În timp ce pentru PNL afacerile cu banii sta­tului sunt prioritare, alegerile mai presus de edu­caţie şi oamenii sunt ţinuţi la limita să­răciei prin tăieri de majorări de pensii şi sa­larii, rezultatele PSD în Parlamentul României şi la nivel local, în judeţul Hunedoara, sunt do­vada clară că românii sunt puşi mereu pe primul loc.
Dezvoltarea economică şi socială a jude­ţului, gestionarea patrimoniului judeţului şi a serviciilor publice, cooperarea între instituţii se pot realiza în baza legilor existente doar dacă există consens politic, oameni bine pre­gătiţi profesional şi orientare spre cetăţeni.
Sub conducerea PNL, timp de 12 ani, judeţul Hunedoara a bătut pasul pe loc.
Cu PNL la cârma României ne îndreptăm din nou spre vremuri de austeritate. Săracii vor fi mai săraci, bogaţii mai bogaţi.
Duminică, românii sunt chemaţi la vot pen­tru alegerea preşedintelui Consiliului Jude­ţean, consilierilor judeţeni, primarilor şi consi­lie­rilor locali, a căror activitate este într-o re­laţie de interdependenţă, ocazie cu care pro­pa­ganda mincinoasă şi abuzurile PNL vor înceta.
În 27 septembrie, pentru stoparea abu­zu­rilor PNL, majorarea pensiilor, a salariilor, a alo­ca­ţiilor pentru copii şi apărarea tuturor drep­tu­rilor fundamentale, românii vor alege înţelept!

Ilie Toma, deputat PSD de Hunedoara

One thought on “România este guvernată de PNL prin minciună, ipocrizie, indiferenţă şi ameninţare

  • 23 septembrie 2020 la 20:31
    Permalink

    Mare dreptate aveti…pe langa PNL care si-a dat proba apar si o gramada de ‘tineri salvatori’ care acuza pe altii dar ei nu platesc un leu impozit. In loc sa fie la puscarie candideaza la primarie.
    De exemplu, tânărul de la PMP, Harabagiu Robert vorbeste despre hotii batrani din politica dar uita ca el organizeaza petreceri si revelioane incasand sute de milioane fara sa plateasca macar 1 leu taxe, si cati altii ca el se agita acum…vai de capul nostru

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.