Actualitate

România, Elveția și Israel luptă pentru cele două tichete la EURO 2024

Au trecut 6 etape din campania de calificare pentru EURO 2024, iar lupta pentru primele două poziții în Grupa I s-a restrâns la doar 3 combatante:
1.    Elveția – 14 puncte
2.    România – 12 puncte
3.    Israel – 11 puncte
4.    Belarus – 4 puncte
5.    Kosovo – 4 puncte
6.    Andorra – 2 puncte

Elveția, România și Israel mai au 4 pași de parcurs pentru a reuși să se califice la turneul final de vara viitoare, găzduit de Germania în perioada 14 iunie – 14 iulie 2024. Primele două clasate în grupă se vor califica la EURO.

Edi Iordănescu, pe urmele tatălui său

Edi Iordănescu este omul însărcinat de către FRF să conducă naționala către Campionatul European de vara viitoare. În 2016, Anghel Iordănescu era pe banca tehnică a tricolorilor, la ultima prezență a lor la un turneu final. De această dată, fiul său încearcă să se califice. Anul trecut, selecționerul României declara după prelungirea contractului:

„Încrederea care mi s-a oferit mă onorează şi, la fel ca şi până acum, promit să pun în slujba echipei naţionale toate cunoştinţele mele şi tot ce am eu mai bun ca să reuşim să ne atingem obiectivul. Am identificat cinci probleme pe care le avem şi sper să le remediem sau să le diminuăm efectele. Un exemplu ar fi lipsa meciurilor internaţionale ale jucătorilor români la echipele de club.

Cred că am reuşit să punem fundaţia la procesul de reconstrucţie, cu jucători tineri, mulţi proveniţi de la Under21, cu o mentalitate diferită, pe care ne-o dorim foarte mult, care să ne dea speranţe pentru o calificare la EURO. Încercăm să construim în jurul elementelor bune şi să le dezvoltăm.”

Momentan, tricolorii sunt în cărți, reușind să evite înfrângerea în primele 6 etape. Moralul României este ridicat, după victoria cu Kosovo de pe teren propriu, scor 2-0. Roș-galben-albaștrii au reușit să le mai învingă pe Belarus (2-1 pe teren propriu) și Andorra (2-0 în deplasare).

Încă 4 pași până la EURO 2024

Edi Iordănescu și elevii săi mai au de parcurs 4 pași până la Campionatul European din 2024. Teoretic, trei victorii sunt suficiente, însă lucrurile pot fi rezolvate chiar și în cazul unor înfrângeri.

Există multe calcule, însă un lucru este cert – tricolorii sunt la mâna lor. În următoarea rundă, aceștia vor evolua contra Belarusului, pe 12 octombrie – de la ora 21:45. Meciul este găzduit de Szusza Ferenc Stadiond in Budapesta, așadar bielorușii nu se pot bucura de avantajul propriului teren.

În oferta de pariuri Unibet (18+, Joacă Responsabil!), România este cotată cu prima șansă, având o cotă de 1.60 la victorie. Situația este asemănătoare în ceea ce privește duelul de pe 15 octombrie, cu Andorra. De la ora 21:45, România va evolua pe Arena Națională, fără suporteri în tribune. De această dată, Stanciu & co. vor avea o cotă de 1.12 la victorie.

În ultimele două dueluri, programate în luna noiembrie, România le va întâlni pe cele două contracandidate la calificare – Israel și Elveția. Mai întâi, israelienii și românii se vor duela pe 18 noiembrie, de la ora 21:45, la Ierusalim. Apoi va urma ultima partidă din preliminarii, cu Elveția. Pe 21 noiembrie, România evoluează pe Arena Națională, contra naționalei pregătite de M. Yakin. Partida va începe din nou, de la ora locală a României – 21:45.

Toate înfruntările din preliminarii pot fi urmărite în direct pe Antena 1 și Prima TV. Cotele prezentate sunt preluate din oferta agenției de pariuri online Unibet (L1160657W000330 ONJN, 18+, Joacă Responsabil!) și pot suferi modificări în orice moment.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura