România a cucerit 29 de medalii la Campionatul Balcanic de atletism

21 septembrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Ediţia cu numărul 73 a Campionatului Balcanic de atle­tism în aer liber pentru seniori, care s-a desfăşurat pa Arena Transilvania din Cluj Napoca a reunit peste 300 de sportivi care au reprezentat 12 ţări balcanice.
Competiţia, organizată de către Asociaţia Balcanică a Fe­de­raţiilor de Atletism, în colaborare cu Federaţia Română de Atle­tism, a avut loc pe Cluj Arena, s-a bucurat de prezenta preşe­din­telui World Athletics (Federaţia Internaţională de Atletism), lordul Sebastian Coe, iar delegaţia României a reuşit să cucerească 29 de medalii: 8 de aur, 14 de argint şi 7 de bronz.

După ce în prima zi a acestor întreceri, atleta din Deva, Florentina Marincu-Iuşco, a cucerit o medalie de argint în proba de triplusalt, în cea de a doua zi,sportiva pregătită de prof. Nicolae Alexe şi-a trecut în palmares şi o medalie de bronz, pe care a cucerit-o la săritura în lungime, cu o săritură care a măsurat 6.32 m.
Florentina Marincu -Iusco fost întrecută de Gabriela Petrova (Bulgaria) – 6,41 m şi de Oksana Martynova (Ucraina) – 6,33 m, dar merită aprecierile noastre pentru sezonul actual care i-a adus medalii la toate competiţiile la care atleta legitimată la LPS Cetate Deva a fost prezentă.
Menţionăm că săritoare în lungime de la clubul devean este calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo de anul viitor şi are potenţial ca să obţină şi baremul de calificare pentru proba de triplusalt. Succes!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Simona Halep a câştigat turneul de la Roma

Jucătoarea de tenis Simona Halep a câştigat turneul orga­nizat la Roma. Românca a jucat în finala turneului cu cehoai­ca Karolina...

REPERE MEDICALE: Sindromul metabolic

Dr. Biochimist Manuela Ştef Sindromul metabolic defineşte pre­zenţa simultană la aceeaşi persoană a cel puţin 3 din următoarele dereglări meta­bolice:...

O ceartă la volan s-a sfârşit într-un copac

Din fericire, cei doi amorezi au scăpat teferi din accident. Potrivit poliţiştilor, un tânăr în vârstă de 27 de ani,...

Închide