România a cucerit 29 de medalii la Campionatul Balcanic de atletism

Ediţia cu numărul 73 a Campionatului Balcanic de atle­tism în aer liber pentru seniori, care s-a desfăşurat pa Arena Transilvania din Cluj Napoca a reunit peste 300 de sportivi care au reprezentat 12 ţări balcanice.
Competiţia, organizată de către Asociaţia Balcanică a Fe­de­raţiilor de Atletism, în colaborare cu Federaţia Română de Atle­tism, a avut loc pe Cluj Arena, s-a bucurat de prezenta preşe­din­telui World Athletics (Federaţia Internaţională de Atletism), lordul Sebastian Coe, iar delegaţia României a reuşit să cucerească 29 de medalii: 8 de aur, 14 de argint şi 7 de bronz.

După ce în prima zi a acestor întreceri, atleta din Deva, Florentina Marincu-Iuşco, a cucerit o medalie de argint în proba de triplusalt, în cea de a doua zi,sportiva pregătită de prof. Nicolae Alexe şi-a trecut în palmares şi o medalie de bronz, pe care a cucerit-o la săritura în lungime, cu o săritură care a măsurat 6.32 m.
Florentina Marincu -Iusco fost întrecută de Gabriela Petrova (Bulgaria) – 6,41 m şi de Oksana Martynova (Ucraina) – 6,33 m, dar merită aprecierile noastre pentru sezonul actual care i-a adus medalii la toate competiţiile la care atleta legitimată la LPS Cetate Deva a fost prezentă.
Menţionăm că săritoare în lungime de la clubul devean este calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo de anul viitor şi are potenţial ca să obţină şi baremul de calificare pentru proba de triplusalt. Succes!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare