Sport

Roger Federer nu va participa la Jocurile Olimpice

Tenismanul elveţian Roger Federer (locul 9 ATP) a anunţat pe contul său de Twitter, că nu va mai participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo din cauza unei accidentări la genunchi. Federer, care împlineşte 40 de ani luna viitoare, a suferit două intervenţii chirurgicale la genunchi în 2020, care i-au impus o lungă perioadă de inactivitate competiţională.
„În timpul sezonului pe iarbă, din păcate am constatat iar probleme la genunchi şi trebuie să accept că nu voi putea fi prezent la JO de la Tokyo. Sunt foarte dezamăgit, deoa­rece a fost o onoare şi un punct culminant al carierei mele de fiecare dată când am re­prezentat Elveţia. Am început deja reabi­litarea în speranţa că voi putea juca la alte turnee care vor avea loc la finalul verii. Do­resc mult succes echipei olimpice a Elveţiei”, a scris Federer.
Federer a jucat prima oară la Jocurile Olimpice de la Sydney în 2000, a obţinut apoi prima lui medalie de aur la Beijing 2008, în proba de dublu, alături de Stanislas Wa­wrin­ka, iar apoi în 2012 a cucerit argintul la simplu, după o finală pe iarbă pierdută în faţa britanicului Andy Murray. La ediţia din 2016 de la Rio, campionul elveţian a absentat din cauza unei accidentări la genunchi suferită în timpul turneului de la Wimbledon.
Din echipa de tenis a Elveţiei la JO mai fac parte jucătoarele Viktorija Golubic şi Belinda Bencic. Delegaţia Elveţiei la JO va cuprinde 103 sportivi, cu 11 mai mulţi decât la Rio, unde a cucerit şapte medalii, dintre care trei de aur.
Organizatorii japonezi s-au confruntat cu retragerea unor nume grele de la Toyko, pre­cum Rafael Nadal, Serena Williams, Simona Halep şi Dominic Thiem, iar Novak Djokovic este nehotărât deocamdată.
În acest an, Federer a disputat patru turnee, după mai mult de un an de pauză din cauza a două operaţii suferite la genunchi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.