Robert Muzsic: Trebuie să oprim risipa banului public din Sănătate

Adriana Năstase

Prima poziţie pe lista candidaţilor PMP Hunedoara pentru Senatul României este ocupată de Robert Muzsic (foto). Acesta, împreună cu colegii din partid, susţine că sistemul de Sănătate de la noi are nevoie de o nouă lege.

Cadru legal pentru intervenţia în forţă
De aceea, PMP a depus în Parlament Legea privind organizarea şi funcţionarea sistemului de Sănătate, redactată de cei mai buni specialişti ai României în ma­na­ge­mentul sănătăţii. Robert Muzsic spune că Noua Lege a Sănătăţii se axează pe 6 direcţii esenţiale: organizare, finanţare, politica me­dicamentului, asistenţă primară, serviciile spitaliceşti şi resursele umane.
„Este foarte important să oprim risipa banului public din sistemul de sănătate. Este vorba de bani mulţi care nu se cheltuie aşa cum ar trebui”, a spus Robert Muzsic.
Pe de altă parte, candidatul PMP pentru Senatul României susţine că mii de români cad victime clanurilor interlope. De aceea, spune Muzsic, este nevoie de o re­gle­mentare specială prin care să se asigure cadrul legal ne­cesar pentru o intervenţie în forţă a insti­tuţiilor statului. Orice persoană care do­bândeşte, prin mijloace de crimă organizată, direct sau indirect, un folos pa­trimonial sau un beneficiu de orice fel, va trebui să răs­pundă penal şi civil. Traficul de droguri sau persoane, spălarea de bani, ex­torcarea, şantajul, înşelăciunea, frauda, con­tra­banda, afacerile ilegale, crima, vătă­ma­rea corporală şi altele – comise în sistem de clan, bandă, grup infracţional organizat presupun un tratament judiciar distinct, agravant faţă de reglementarea actuală a fiecărei infracţiuni”, a afirmat Robert Muzsic, candidat pentru Senatul României din partea PMP.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare