Robert Muzsic, acuzat de ANI de conflict de interes administrativ

22 mai 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Sorina Popa

Consilierul Local PNL Hunedoara, Robert Muzsic (foto), a fost declarat în conflict de interes administrativ de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

Robert Muzsic este acuzat că ”pe durata mandatului de consilier local 2012 – 2016 a participat la deliberarea şi adoptarea a 18 hotărâri ale Consiliului local pentru S.C. Eco Sid S.R.L., societate comercială în cadrul căreia persoana evaluată a deţinut funcţia de şef Birou Serviciul Administrativ şi de la care a obţinut venituri. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispoziţiile art. 77 din Legea nr. 161/2003, ale art. 75, lit. c) şi art. 77 din Legea nr. 393/2004 şi art. 46 din Legea nr. 215/2001”.
“Este vorba despre o sesizare făcută de un fost coleg liberal. Voi contesta decizia celor de la ANI. Nu este vorba de nici un conflict de interese. Am fost angajat al societăţii Eco Sid timp de nouă luni, nu patru ani, cât spun cei de la ANI. Am avut acolo funcţia de şef Birou Serviciul Administrativ, nu am fost director. Conform articolului 90, aliniatul 1 din Legea nr.161/ 2003, consilierii locali care au funcţii de preşedinte, directori generali, sunt în conflict de interese. Nu este cazul meu, deoarece nu am fost director sau preşedinte la Eco Sid, ci doar şef birou. Deocamdată, nu am primit nimic oficial de la ANI. După ce primesc, voi contesta decizia”, a declarat consilierul local PNL Robert Muzsic. Muzsic a fost exclus din PNL, dar a contestat măsura. În prezent, el mai este membru al Consiliului Local Hunedoara, nefiind dat un ordin al prefectului de încetare a mandatului său înainte de termen. El participă la şedinţele de CL şi are dreptul să voteze.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Liceana Ruxandra Oiegar este al 137-lea premiant fără premii

Nu există bucurie mai mare decât să vezi tineri care cresc frumos. Lucrul acesta ne face să ne simţim din...

Moloţ ar putea candida la preşedinţia Consiliului Judeţean

Pentru că încă nu au cardurile de partid, membrii ALDE din judeţ susţin că nu pot organiza alegeri pentru desemnarea...

Unii aleşi vor pensii speciale, alţii să nu audă de ele

Deputatul PSD Simona Bucura Oprescu a depus un amendament la proiectul de Cod Administrativ, care prevede introducerea de indemnizaţii speciale...

Închide