Liceana Ruxandra Oiegar este al 137-lea premiant fără premii

22 mai 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Ultima Ora

Nu există bucurie mai mare decât să vezi tineri care cresc frumos. Lucrul acesta ne face să ne simţim din nou tineri, cei care am trecut de etapa asta, şi să ne încărcăm cu optimism. Privim către copiii noştri cu bucuria că toate speranţele noastre se vor împlini prin ei. Dar dincolo de mirajul acesta stă întotdeauna o muncă asiduă, grea, renunţări la bucuriile vârstei şi dedicarea pentru atingerea unui ţel.
Pentru ediţia următoare a campaniei „Premianţii fără premii” vă propunem să cunoaştem unul dintre tinerii frumoşi ai Devei, care face cinste acestui oraş, acestui judeţ şi, dacă ne gândim bine, chiar acestei ţări. Este vorba despre Ruxandra Oiegar (foto), decebalista care a fost admisă la Facultatea de Medicină din Cluj-Napoca înainte să susţină examenul de Bacalaureat.
Despre Ruxi Oiegar se pot spune o mulţime de lucruri şi toate numai de bine. Deşi are numai 18 ani, fiind în floarea vârstei, are un palmares mai mult decât impresionant. S-a calificat în decursul anilor la 17 olimpiade naţionale, iar la 12 dintre ele a participat efectiv. În clasa a IX-a s-a calificat la patru olimpiade naţionale: Chimie (la care a participat şi a obţinut menţiune de onoare), Biologie, Ştiinţele pământului şi Ştiinţe pentru juniori (a participat şi la ultimele două). În clasa a X-a s-a calificat la trei olimpiade naţionale: Chimie, Biologie şi Ştiinţele pământului (la ultimele două a participat). În clasa a XI-a a participat la olimpiada la Biologie, unde a luat menţiunea I şi medalie de aur. În clasa a XII-a a participat la olimpiada naţională de Biologie unde a luat menţiune şi s-a calificat în lotul lărgit pentru olimpiada internaţională de Biologie. În afară de rezultatele şcolare de mai sus a avut şi numeroase activităţi extraşcolare. În clasa a IX-a şi în clasa a X-a a făcut parte din echipa liceului care a participat la concursul de cultură generală „Citeşti şi câştigi” organizat de Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu“ Deva, unde a obţinut locul I în fiecare an. A făcut parte din trupa de dansuri săseşti a liceului şi a participat şi la programul „TOP Firme de exerciţiu”.
Credem că toate astea o califică pentru a fi un super Premiant fără premii. Şi dacă toate acestea nu ar fi suficiente, trebuie să mai spunem că Ruxandra Oiegar a fost admisă, înainte de a termina liceul, la facultatea de medicină şi farmacie din Cluj-Napoca încă din luna aprilie.
Sâmbătă, 26 mai 2018, ora 11.00, Ruxandra Oiegar vine să o întâlnim. Aveţi ocazia să o priviţi în ochi, să-i spuneţi o vorbă caldă pentru eforturile pe care le face de a se desăvârşi ca om şi să fiţi parte dintre cei care îi vor mulţumi oficial printr-o diplomă şi un buchet de flori, venind în Piaţa Victoriei, din Centrul Devei. (Dan Terteci)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Moloţ ar putea candida la preşedinţia Consiliului Judeţean

Pentru că încă nu au cardurile de partid, membrii ALDE din judeţ susţin că nu pot organiza alegeri pentru desemnarea...

Unii aleşi vor pensii speciale, alţii să nu audă de ele

Deputatul PSD Simona Bucura Oprescu a depus un amendament la proiectul de Cod Administrativ, care prevede introducerea de indemnizaţii speciale...

Suspendarea aplicării unor dispoziţii şi prelungirea unui termen prevăzut de OUG nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale

Regimul utilizării aparatelor de marcat electronice fiscale este reglementat în prezent de prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999...

Închide