Robert Dan & compania, trimişi în judecată într-un nou dosar

03-dan_robertAdriana Năstase

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Nicolae-Robert Dan (foto), viceprimar al municipiului Hunedoara, la data faptelor (în prezent, în executarea unei pedepse privative de libertate), pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, şi conflict de interese.
În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată Alexandrina-Petronela Coşăreanu, persoană care făcea parte din familia primului menţionat, pentru săvârşirea infracţiunilor de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, participaţie improprie la fals intelectual, în formă continuată, Aurel Bugnariu-Raţă, secretar al Primăriei Hunedoara, la data faptei, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, Daniela Arieta Căpâlnă, şef Serviciu Buget Finanţe Contabilitate în cadrul Primăriei municipiului Hunedoara, la data faptei, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
În perioada 2010-2012, inculpata Coşăreanu Alexandrina-Petronela a întocmit în fals 10 contracte de arendă prin contrafacerea semnăturilor unor persoane, pe care ulterior le-a depus la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – Centrul Judeţean Hunedoara, în vederea obţinerii de subvenţii pentru perioada menţionată. În aceeaşi perioadă, inculpata i-a determinat pe funcţionarii Primăriei Hunedoara să emită mai multe adeverinţe care atestau faptul că utilizează în mod legal suprafeţele cuprinse în contractele de arendă false, aspect necunoscut de aceştia la momentul emiterii documentelor. Valoarea fondurilor nerambursabile astfel obţinute se ridică la suma de 186.773,62 lei. În acelaşi sens, în cursul anului 2010, în baza unui contract de arendare, inculpata Coşăreanu Alexandrina-Petronela a solicitat acordarea subvenţiilor şi pentru o parcelă în suprafaţă de 118,50 ha păşune, proprietatea municipiului Hunedoara. Documentul respectiv, semnat cu încălcarea atribuţiilor de serviciu, de către inculpaţii Raţă-Bugnariu Aurel şi Căpâlnă Daniela Arieta, a fost încheiat fără a exista o Hotărâre a Consiliului Local al municipiului Hunedoara şi fără a se organiza o licitaţie publică în vederea atribuirii suprafeţei respective în favoarea inculpatei Alexandrina-Petronela. Coşăreanu. Mai mult, contractul a fost încheiat cu titlu gratuit, fără ca între părţi să se stabilească un preţ, conform prevederilor legale, cauzându-se astfel o vătămare a intereselor legitime ale Primăriei municipiului Hunedoara.
În aceleaşi condiţii de nelegalitate, contractul menţionat mai sus, a fost prelungit printr-un act adiţional la data de 05 aprilie 2012, pe o perioadă de 5 ani, fiind semnat din partea Primăriei municipiului Hunedoara, la rubrica “Arendator Primar”, de către inculpatul Dan Nicolae-Robert, soţul inculpatei Coşăreanu Alexandrina-Petronela.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Hunedoara, se arată în comunicatul făcut public de DNA.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.