Riscă să fie exmatriculat după ce a bătut o colegă

5 decembrie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Un elev de clasa a XII-a de la Colegiul Naţional „I.C. Brătianu“ din oraşul Haţeg riscă să fie exmatriculat din şcoală după ce, în urmă cu o săptămână, a intervenit în cearta dintre sora sa şi o colegă de-a acesteia, a lovit-o pe cea din urmă, iar victima a avut nevoie de îngrijiri medicale în Spitalul Judeţean din Deva.

Decizia finală, vineri
Incidentul a avut loc pe holul liceului, iar cazul a intrat în atenţia conducerii unităţii de învăţământ şi a Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Hunedoara.
În urma cercetărilor interne efectuate de conducerea şcolii, Consiliul Clasei – care este format din profesorii care predau la clasa respectivă – a propus exmatricularea elevului bătăuş, decizia finală urmând să fie luată mâine, vineri, de Consiliul Profesoral al unităţii de învăţământ. Hotărârea poate fi contestată de către cei implicaţi.
„Sancţionarea elevilor ţine de competenţa unităţii de învăţământ, care a demarat procedurile de cercetare disciplinară. S-a ajuns la varianta de sancţionare a elevului. (…) Unitatea de învăţământ dispune de sistem de monitorizare audio-video, inclusiv în clasă. Sunt convinsă că au fost analizate toate dovezile“, a declarat, inspectorul şcolar general adjunct, Marta Mate.
Potrivit acesteia, verificările efectuate în ultimele zile au arătat că elevul propus pentru exmatriculare ar mai fi avut şi alte abateri, iar sora tânărului nu a mai venit la şcoală de la producerea incidentului.
O elevă de 16 ani, de la Colegiul Naţional „I.C. Brătianu“ din oraşul Haţeg, a fost internată pe 27 noiembrie în spital după ce s-a certat cu o colegă pe holul unităţii de învăţământ, iar aceasta din urmă şi-a chemat în ajutor fratele mai mare, care a lovit-o pe adolescentă şi a plecat.
Eleva lovită de tânăr a avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind preluată de către o ambulanţă şi transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe Haţeg, de unde a fost transferată la Spitalul Judeţean Hunedoara-Deva.
Cazul a fost anunţat poliţiei de către conducerea liceului la numărul de urgenţă 112, în cauză fiind deschis un dosar penal pentru loviri sau alte violenţe. (S.Blada)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bărbatul care a vrut să-şi violeze cumnata a fost eliberat

Un bărbat din Petroşani care a primit şase ani de închisoare pentru că a bătut şi a încercat să-şi violeze...

Judecători numiţi la judecătoriile Deva şi Petroşani

Doi noi magistraţi au fost numiţi prin decrete semnate de şeful statului, Klaus Iohannis, unul la Judecătoria Deva iar celălalt...

Prinsă conducând fără permis o maşină furată

O femeie, de 37 de ani, din Petrila, riscă să înfunde puşcăria după ce a fost prinsă conducând pe un...

Închide