Actualitate

Riscă închisoarea, pentru că a lovit un jandarm

03 Cristian-CernaianuMaximilian Gânju

Un tânăr din Petroşani este judecat pentru ultraj, după ce a atacat un jandarm montan care se afla în misiune. Acesta a lovit mişeleşte, iar procurorii şi judecătorii au decis că sunt suficiente probe încât agresorul să apară în faţa instanţei.
Incidentul în urma căruia individul s-a ales cu dosar penal pentru ultraj şi riscă închisoarea dacă va fi găsit vinovat a avut loc în Parâng. Jandarmul montan este angajat al Postului de Jandarmi din staţiune şi intervenise la aplanarea unui conflict. Subofiţerul legitima persoanele şi a fost lovit mişeleşte, din spate, de tânărul care n-a realizat că este vorba de un angajat al MAI.
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani, în urma probelor adunate, au decis să-l trimită în judecată pe Cătălin Valentin Hosu pentru ultraj. Procesul se află pe rolul Judecătoriei Petroşani, după ce şi magistraţii  au dispus „începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul Hosu Cătălin Valentin şi stabileşte termen de judecată la data de 17 noiembrie 2015, termen pentru care se vor cita inculpatul şi persoana vătămată, aceasta din urmă cu menţiunea că se poate constitui parte civilă până la începerea cercetării judecătoreşti”.
Subofiţerul atacat, Cristian Cernăianu (foto), este unul dintre jandarmii montani care arborează an de an, de Ziua Naţională a României, drapelul ţării pe unul dintre cele mai înalte vârfuri montane din ţară. Cernăianu are o carieră de excepţie şi a arborat drapelul ţării şi pe Vârful Mont Blanc, după o ascensiune care a durat 26 de ore. A participat la numeroase acţiuni de salvare, fiind unul dintre cei mai experimentaţi jandarmi montani. În anul 2013, a fost recompensat de inspectorul general al Jandarmeriei Române cu Emblema de Merit „Acţiuni Umanitare” clasa a II-a pentru merite deosebite pe timpul participării la intervenţii în situaţii de urgenţă.

2 comentarii la „Riscă închisoarea, pentru că a lovit un jandarm

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura